Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Keşan Çeltik Göleti Sulaması inşaatı hızla devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, coğrafi ve stratejik konumu, binlerce yıllık tarihi, dev sanayi tesisleri ve geniş zirai arazileri ile büyük bir potansiyele sahip olan Trakya'nın, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile şaha kalkacağını söyledi.

        AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri ile Çanakkale'nin Trakya'da kalan kısmını kapsayan TRAGEP, bölge kalkınmasının anahtarı olacak. TRAGEP kapsamında inşa edilecek baraj, gölet ve sulama tesisleri ile binlerce dekar arazi suya kavuşacaktır" dedi.

        Sezen, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan proje ile ilgili değerlendirme de bulunarak, "Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. 'GÖLSU' projesi kapsamında Edirne ilimiz de nasibini alıyor. Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında bulunan Edirne ilimizde DSİ tarafından çalışmalarımız hızla devam ederken Edirne Keşan Çeltik Göleti Sulaması ile 6 bin 760 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır" dedi.

        (KU-SÜ-Y)

        10.07.2017 12:38:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa