Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emlakçılarda sertifika heyecanı

        - 3 dönemde 130 kişi sertifika aldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Cafer

        EDİRNE (İHA) - Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, Emlak Danışmanlığı kursunda başarı gösteren 26 kursiyere sertifikasını verdi.

        Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Çeker, Kırıkkale Üniversitesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen kursa şimdiye kadar 3 dönemde 130 kişinin sertifika aldığını belirtti. Meclisten geçmesi planlanan yasa tasarısıyla bu sertifikalar olmadan emlak dükkanının açılamayacağını belirten Çeker, "Artık bu diploma gibi bir şey oldu. Hangi meslek dalında olursa olsun bu sertifikalar olmadan emlak dükkanı açamazsınız" diye konuştu.

        "Çok sayıda arkadaş dükkan açtı"

        Trakya Üniversitesinde (TÜ) Emlak Bölümü olmadığı için Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Çeker, "Biz bu anlaşmayla kurslarımızı, sınavlarımızı yaptık. Emlak Danışmanlığı kursunda diploma alarak işyeri açan çok sayıda arkadaşımız oldu" dedi.

        Emlak Danışmanlığı Sertifika Programına ilişin başvuruların devam ettiğini bildiren Çeker, "Yeni yasa tasarısına göre hareket edeceğiz. Yeni uygulamayla bu kurslar 6 ay sürecek" şeklinde konuştu.

        (AC-MK-Y)

        08.07.2017 17:05:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa