Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BASKi'den Savaştepe'ye ileri teknoloji atık su arıtma tesisi

        - Savaştepe atıksu arıtma tesisi inşaatı hızla ilerliyor

        - BASKİ'den Savaştepe'ye 17 milyon 500 bin liralık yatırım

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Savaştepe ilçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla devam ediyor. 17 milyon 500 bin lira değerindeki yatırım; Avrupa Birliği ve ulusal çevre mevzuatı kriterlerine uygun, fiziksel ve biyolojik kirliliklerin yanı sıra, organik azot ve fosfor arıtımının da yapılacağı ileri teknoloji bir tesis olacak.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Savaştepe ilçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla devam ediyor. 17 milyon 500 bin lira değerindeki yatırım; Avrupa Birliği ve ulusal çevre mevzuatı kriterlerine uygun, fiziksel ve biyolojik kirliliklerin yanı sıra, organik azot ve fosfor arıtımının da yapılacağı ileri teknoloji bir tesis olacak. Tesisle ilgili olarak BASKİ genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ilçede daha önce Savaştepe Belediyesi tarafından yapılan kanalizasyon sisteminin sorunlu ve ihtiyaçları karşılayamadığı ifade edildi. Mevcut tesisteki atık suların 9 ayrı noktadan küçük dere yataklarına deşarj edildiği ve çevre kirliğine yol açtığı belirtilen açıklamada yapımı süre tesis ile birlikte çevre kirliliğinin de önleneceğini kaydedildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

        "8 Nisan 2017 tarihinde temelli atılan, Savaştepe'nin ihtiyacını karşılayacak, sorunsuz kanalizasyon sistemi olan ve bu sistemle toplanan atıksuların ileri biyolojik arıtma sistemiyle arıtıldığı Atıksu Arıtma Tesisi ile dereleri kirlenmeyen bir Savaştepe oluşturmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 17 milyon 500 bin TL bedelle yapılmakta olan 43 Km Kanalizasyon Hattı ve 15.000 kişilik Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatı hızla ilerlemektedir. Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının tamamlanmasıyla; Avrupa Birliği ve ulusal çevre mevzuatı kriterlerine uygun, fiziksel ve biyolojik kirliliklerin yanı sıra, organik azot ve fosfor arıtımının da yapılacağı ileri teknoloji bir tesis olacaktır. Böylece deşarj edileceği Göçmen Deresi'nde kirlenmeye sebep olmayacağı gibi doğanın dengesini de bozmayarak daha temiz bir çevreye katkı sağlayacaktır."

        (OF-MA)

        05.07.2017 15:17:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa