Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güvenlik korucularının zam talebi

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Güvenlik korucularına yapılan maaş artışının yetersiz olduğunu vurgulayan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Maaşlarımızın en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini talep ediyoruz" dedi.

        Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Temmuz ayında memur ve işçilere verilen maaş zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bu zam oranlarıyla birlikte güvenlik korucularının maaşlarına 90 TL zam yapıldığını kaydeden Sözen, "Güvenlik korucularımızın bu maaş miktarları ile geçinmeleri asla söz konusu değildir. Güvenlik korucularımızın kalabalık aile yapıları göz önüne alındığında aldıkları maaşla çok büyük maddi sıkıntılar içinde olduğu gerçektir. Güvenlik korucularımız, 'korucular bu görevi para için yapıyor' algısı oluşturmamak için sessiz kalmaktadırlar" dedi.

        Koruculuk mesleğinin para ile yapılacak bir meslek olmadığını kaydeden Sözen, şunları söyledi:

        "Aldığımız ücret yaptığımız görevin bir gecelik karşılığı bile değildir. Çünkü askerimizle polisimizle gece gündüz çok ağır arazi ve iklim şartlarında canımız pahasına görev yapıyoruz. Bu uğurda hemen her gün şehit veriyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan, bayrak ve mukaddes değerlerimiz için asla şehit olmaktan geri durmayacağız. Ama takdir edilmelidir ki bizde aile sahibiyiz , bizim de çocuklarımız var. Ailemizin ve çocuklarımızın geçimlerini sağlamakla mükellefiz. Ama aldığımız maaş ile çocuklarımızın temel ihtiyacını dahi karşılaşmamanın mahcubiyetini yaşamaktayız. Vatan için bayrak için mukaddes değerler için ölmeyi göze alanların operasyonda iken acaba çocuğuma defter kalem alabilir miyim, acaba evde çocuklarımın karnı tok mu, aç mı gibi maddi kaygılar içinde olmaması lazım. Vatanı için ölmeyi göze alan kişilerin geçinmeme sorunu olması ve geçim derdine düşmeleri doğru bir yaklaşım değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden beklentimiz maaşlarımızda iyileştirme yapılarak maaşlarımızın en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz zaruri ve insani bir taleptir. Her gün şehitler ve gaziler verdiğimiz bu günlerde maaş sorunumuzu gündeme getirmekten de büyük bir hicap duyuyoruz. İnşallah bu talebimiz en kısa sürede karşılanır ve fedakar camiamıza çok büyük bir moral ve motivasyon verilir. 50 bin kişilik korucumuz hükümetimizden bu müjdeli haberi beklemektedir".

        (YA-AKK-Y)

        03.07.2017 17:01:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa