Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonluğu kutlamak için eski oyuncular objektif karşısına geçti

        (Fotoğraflı)

        Erhan Kan

        KAYSERİ (İHA) - Bu sezon Kayseri ikinci amatör kümede şampiyon olarak tarihinin ilk şampiyonluğunu elde eden Özvatan Gençlikspor, bu şampiyonluğu farklı bir şekilde kutladı. Şampiyon olan kadro ile kulüpte 1980-85 yılları arasında forma giyen isimler bir araya gelerek iki farklı fotoğraf çektirdi. Aynı takımın dünü ve bugününü yan yana getiren fotoğraflar spor camiasından ilgi gördü.

        Kayseri'de 1966 yılında Çukurspor ismi ile kurulan kulüp amatör lige 1980 yılında girdi. Futbol, voleybol, güreş, hentbol, faaliyetlerinde bulunan ekip futbolda ikinci amatör de yer aldı. 1989-1992 yılları arasında Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde Kayseri'yi temsil etti voleybolda il birincilikleri elde etti. Güreşte özellikle de yağlı güreşlerde ismini duyurdu. Ancak ilgisizlikten dolayı 1998 yılında faaliyetlerini askıya aldı. O dönem takımda futbol, basketbol, voleybol oynayan isimler kulübün durumuna daha fazla dayanamayınca biraraya gelerek 2001 yılında yeniden kulübü faaliyete geçirdi.

        Özvatan Belediye Başkanı HalimDemir'in büyük desteği ile Kulüp Başkanı Suphi Eseoğlu'nun çalışmaları ile kulüp yoluna Özvatan Gençlikspor olarak devam etti. Futbol branşının tescilini 2016-17 sezonunda yaptıran kulüp ilk yılında İkinci Amatör Küme şampiyonu olarak futboldaki ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Bu durum camiayı sevince boğarken kutlamalar ilginç bir olaya sahne oldu Şampiyon olan kadro ile takımda 1980'li yıllarda forma giyen şimdi ise asker, öğretmen, avukat gibi farklı meslek gruplarında yer alan isimler Özvatan ilçe Stadı'da bir araya gelerek formalarını giydi ve objektif karşısına geçti. Aynı takımın 1980'li yıllarda çekilmiş fotoğrafı ile yeni fotoğrafı yan yana konulduğunda yılların nasıl geçtiğini de göz önüne sermiş oldu.

        (AÖ-Y)

        30.06.2017 12:07:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa