Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayıtlı istihdamın teşviki AB projesi tamamlandı

        - HKÜ'den Kayıtlı İstihdama Proje Desteği

        GAZİANTEP (İHA) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından kayıtlı istihdamın teşviki alanında uygulanan Avrupa Birliği projesi tamamlandı.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası ortaklığı ile yürütülen Gaziantep Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Ediyor Projesi kapsamın da eğitim ile kursların yanı sıra tanıtım ve durum tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

        İstihdam teşvikleri tanıtıldı

        Proje hakkında bir açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, işsizliğin azaltılması ve kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak uygulanmakta olan teşviklerin çeşitli etkinlikler aracılığı ile tanıtıldığını söyledi. HKÜ olarak ekonomik gelişmeye ve sosyal problemlerin çözümüne katkı sağlayacak projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Yılmaz, " İşsiz gençlere yönelik 3 ayrı dalda mesleki eğitimin verildiği proje kapsamında KOBİ'lerimizde kayıtlı istihdam konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar da yürütüldü. Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere devletin istihdama yönelik olarak önemli teşvikleri bulunuyor. Gerçekleştirdiğimiz proje faaliyetleri ile KOBİ'leri bu teşvikler hakkında bilgilendirdik. Ayrıca işsiz gençlerimizin meslek sahibi olarak istihdama katılmalarına yardımcı olduk. Projenin hayata geçirilmesinde bize sağladıkları katkıdan dolayı SGK İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile proje ortaklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

        İşsiz gençlere meslek kazandırıldı

        AB projesi kapsamında gerçekleştirilen Halı Desen Tasarımı, Yönetici Asistanlığı ve Aşçılık mesleki eğitimlerini tamamlayan 50 kursiyerden 13'ü kısa sure içinde işe başlarken, KOBİ temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen kısa sureli eğitimler ve bilgilendirme toplantılarına yaklaşık 2.300, KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 200 kişi katılım sağladı.

        HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, üniversite olarak projeler uygulanması yolu ile üniversite-sanayi işbirliği gerçekleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

        (MU-OE-Y)

        29.06.2017 16:07:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa