Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'ye yeni kültür merkezleri geliyor

        (Fotoğraflı)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Kültür ve sanatın başkenti Yenimahalle'ye; Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile Batıkent Kültür Merkezi'nin ardından dört yeni kültür merkezi yapılıyor.

        İhaleleri yapılan Serhat ve Ata (Susuz) ile ihale sürecinde olan Turgut Özal ve Kaletepe kültür merkezlerine ilk kazmalar vuruluyor.

        Yenimahalle'de yaşayan kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla engellisiyle 7'den 70'e her yaş grubunda vatandaşın faydalanacağı yeni kültür merkezlerinin 10 ay içinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

        Turgut Özal Kültür Merkezi

        Turgut Özal Mahallesi'nde 5 bin 200 metrekare alan üzerine projelendirilen tesiste; anaokulu ve gündüz bakımevi, kültür merkezi ve spor merkezi, YENİMEK kurs merkezine ait atölyeler, kütüphane, taziye evi ve mutfak ile İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi ve mescit yer alacak.

        Ata (Susuz) Kültür Merkezi

        Susuz Mahallesi'nde yaklaşık bin 900 metrekare kapalı inşaat alanına sahip proje toplam üç kattan oluşuyor. Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan Ata Kültür Merkezi içerisinde; İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, taziye evi ve mutfağı, mescit, çok amaçlı salon ve hazırlık odaları, atölyelerin bulunduğu YENİMEK kurs merkezi ve kütüphane yer alacak.

        Serhat Kültür Merkezi

        Serhat Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip tesis üç kat olarak projelendirildi. Serhat Kültür Merkezi içerisinde; taziye evi ve mutfağı, mescit, 215 kişilik konferans salonu ve hazırlık odaları, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ve fitness salonu yer alacak.

        Kaletepe Kültür Merkezi

        Kaletepe Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip proje toplam 3 kat olacak. Merkez içerisinde; çok amaçlı salon ve hazırlık odaları, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ve fitness salonu yer alacak.

        Yenimahalle'nin halka dokunan yatırımlarıyla her zaman örnek olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ihaleleri yapılan kültür merkezlerinin 10 ayda tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

        (ZEY-BT-Y)

        29.06.2017 10:53:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa