Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmitliler Ramazan ayı coşkusunu birlikte yaşadılar

        (Fotoğraflı)

        Uğur Karaman

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen toplu iftar ve etkinliklerle Ramazan ayı coşkulu geçti.

        Birlik beraberlik, paylaşma duygularını arttırmak amacıyla mahallelerde düzenlenen toplu iftar organizasyonlarıyla İzmit'te 30 bin kişi birlikte oruç açtı. Şehir genelinde 12 noktada gerçekleştirilen iftarlarla zengininden fakirine, yerlisinden yabancısına herkes Ramazan ruhunu birlikte yaşadılar.

        Düzenlenen toplu iftarların yanı sıra İzmit Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Kültür Tepesi ve Doğu Kışla Parkı başta olmak üzere İzmit'in tüm mahallerinde etkinlikler düzenlendi. İzmit Belediyesi yetkilileri iftarlar sonrasında köyler dahil olmak üzere İzmit'in birçok farklı mahallesine giderek vatandaşlarla bir araya geldiler.

        Düzenlenen etkinliklerle Ramazan ruhunu şehrin her noktasında yaşattıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "On bir ayın sultanı Ramazan ayını şehrimizde dolu dolu geçirdik. Şehrimizin dört bir yanında düzenlediğimiz toplu iftarlarımızla binlerce kişiyi aynı masalarda buluşturduk. Bu iftarlarımız sayesinde aynı mahallerde oturup, birbirini görmeyen, tanımayan insanları buluşturup, görüştürdük. Tüm halkımızla paylaşmanın hazzını yaşadık. Kültür Tepesi ve Doğu Kışla'da 30 gün boyunca etkinlikler düzenlerken, köylerimizde dahil mahallelerimizde başta çocuklarımızın olmak üzere tüm sakinlerin Ramazan ruhunu yaşamları için programlar gerçekleştirdik" dedi.

        Başkan Doğan düzenlenen iftarların amacına yönelik düşüncelerini ifade ederek, "İftar sonrasında gerçekleştirdiğimiz Ramazan eğlenceleri ile İzmitlilere özlenen Ramazanları yeniden yaşatmaya çalıştık. Çünkü biz çocuklarımıza bir yandan gelecekleri ile ilgili her türlü imkanı sunarken geleneklerini de görerek yaşasınlar istiyoruz" şeklinde konuştu.

        (UK-Y )

        23.06.2017 18:08:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa