Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'da Ramazan bayramı tedbirleri alındı

        MANİSA (İHA) - Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaşanabilecek yoğunluk ve trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla tüm tedbirleri aldı.

        Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü Türkiye geneli kazaların yoğun olduğu 20 ilden biri olan Manisa'da Ramazan Bayramı öncesi tüm tedbirleri aldı. Tedbirler kapsamında İzmir-Manisa il sınırından başlayarak, Salihli-Alaşehir yol ayrımına kadar olan 52 kilometrelik yol ile İstanbul-İzmir yolu olan Akhisar ilçesi Zeytinova kaşağından başlayıp Gediz Işıklı Kavşağına kadar olan 48 kilometrelik yol ile birlikte toplamda ise 100 kilometrelik yolda her 10 kilometreye bir ekip görevlendirildi. Ayrıca Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluk güzergahında bulunan şehirlerarası yollara 10 ilçe emniyet müdürlüğü ve amirliğinden diğer birimlere de 7 ekip takviyesi yapıldı. Bürolarda çalışan memurların ve yol uygulama noktalarında bulunan personelin de trafik denetimlerinde görevlendirilmesi gerçekleştirildi. Ayrıca tüm ilçe merkezlerine ve ana arterlere pankart, broşürler asılarak sürücülerde trafik bilinci oluşturulmaya çalışıldı. Yolcu otobüslerinin takoğrafları, şoförün emniyet kemeri ve alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilerek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlem yapılacak.

        Öte yandan denetim amacıyla durdurulan araçların basit teknik muayeneleri de yapılacak, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol edilerek, takmayanlardan emniyet kemeri takmaları istenecek ve kendilerine gerekli bilgilendirilmelerde bulunulacak. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.00-08.00 saatleri ve batı istikametinde ise akşam 16.00-20.00 saatleri arasında yorgunluk emareleri görülen araç sürücülerinin araç ve evrak kontrolleri yapılırken, denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek. Bu sayede görevlilerce, hem aracın iç mekanındaki havanın değişmesi hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanması hedefleniyor.

        Yol güzergahında sivil araçlar ile de trafik denetimleri yapılacak. Trafik birimleri tarafından seyir halinde iken, uyarı amaçlı siren çalınarak sürücüler üzerinde; trafik denetiminin her an ve her yerde yapıldığı ve tanımadığı her aracın trafik ekibi olabileceği algısının oluşturulması da hedefleniyor.

        Ekipler ayrıca bayram tatili süresince kazaların başlıca nedenleri arasında bulunan hız ihlalinin önüne geçebilmek amacıyla radarla hız denetimlerine ağırlık verecek.

        Ayrıca Manisa il merkezinde de bayram arefesinde halkın yoğun olduğu alışveriş merkezileri ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 8 Eylül Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, İzmir Caddesi, İbrahim Gökçen Bulvarı, Çatal Mezarlığı ve Kırtik Mezarlığı önünde gerekli trafik düzenlemeleri, takviye edilen ekip, motorize ekipler tarafından sağlanacağı bildirildi.

        (AY-Y)

        23.06.2017 16:36:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa