Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İslamiyet'i seçen Ukraynalı Zarudnia, Zehra ismini aldı

        - Ukraynalı Yuliiya Zarudnia, Müslüman oldu

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA) - Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Ukrayna vatandaşı Yuliiya Zarudnia, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

        Denizli Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde daha önce Hıristiyan olan Yuliiya Zarudnia, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olup, 'Zehra' ismini aldı.

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı merasimde, müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Yuliiya Zarudnia'ya İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi. Merasimde, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Karakaya, Yuliiya Zarudnia'nın nişanlısı Burak Güzeldere ile ailesi şahitlik yaptı.

        Müslüman olmak için İslamiyet'i araştırdığını ifade eden Zehra, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah'ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum." şeklinde konuştu.

        Merasimde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, "Allah katında tek din İslam'dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Zehra kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." dedi.

        Müslüman olan Zehra'ya İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kur'an-ı Kerim'in Rusça meali hediye edildi.

        (MT-

        20.06.2017 17:52:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa