Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızılay'a en fazla kan bağışlayanlar ödüllendirilecek

        Hayati Kanat

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türk Kızılayı tarafından Pazartesi günü Afyonkarahisar'da düzenlenecek törenle fazla kan bağışlayıcıları ödüllendirilecek.

        Türk kızılayı Afyonkarahisar Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı'nın 'afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak' misyonu doğrultusunda, toplumun ihtiyacı olan kanı çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak; güvenli koşullarda ve uluslararası standartlarda toplamak, gerektiğinde en güvenli koşullarda dağıtımını sağlamak yönünde pek çok hizmeti kendine görev edinmiştir. Bugün 17 Bölge Kan Merkezi, 65 Kan Bağış Merkezi ve Mobil Kan Bağış Birimleri aracılığı ile ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılayı, bu noktada en büyük güç ve desteği gönüllü kan bağışçılarından almaktadır. Çünkü kanın, bağış dışında bir temin yöntemi bulunmamaktadır ve kaynağı yalnızca insandır. Bu nedenle ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran olup; Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiştir ve 14 Haziran "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü", olarak tüm Dünyada kutlanmaktadır. Bu özel gün, her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizde Türk Kızılayı tarafından düzenlenen törenlerle kutlanacaktır. Türk Kızılayı'nın Bölge Kan Merkezleri ve Kan Bağışı Merkezleri tarafından gerçekleştirilecek olan törenler sırasında ayrıca 45 kez kan bağışında bulunan bağışçılara plâket, 35 kez kan bağışında bulunan bağışçılara altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan bağışçılara gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan bağışçılara ise bronz madalyaları takdim edilecektir" denildi.

        (HK-MET-Y)

        16.06.2017 18:17:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa