Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İranlı tur operatörleri Ordu'da

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Valiliğinin daveti üzerine, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda İran'ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet Ordu'ya geldi.

        Ordu-Giresun Havalimanında Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından karşılanan seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

        Valilik Toplantı Salonunda, İran'ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyeti kabul eden ve "Karadeniz'in incisi bu güzel şehre hoş geldiniz" diyerek, konuşmasına başlayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun ekonomisi, tarımı, turizmi başta olmak üzere detaylı bilgiler verdi.

        Vali Balkanlıoğlu, "Ordu'nun ana geçim kaynağı tarım ve fındıktır. Yılda 200 bin ton fındık üretilir, dünyada en fazla fındık üretilen il ise Ordu'dur. Bundan dolayı da fındık bölge halkı için ayrı bir önem taşıyor. Ayrıca, yılda 15 bin tonun üzerindeki bal üretimiyle de Ordu bir numaradır. Ordu, turizm potansiyeli olan bir il. Bizler de Ordu'nun turizm merkezi olması için gayret gösteriyoruz. Ordu, İsviçre ve Avusturya Alpleri gibidir. Gördüğünüz zaman şaşıracaksınız. Burası cennet gibidir bu anlamda. Her taraf göz alabildiğine ormanlar, ırmaklar, şelaleler, göller ve yaylalarda göz alabildiğine çiçekler ve yeşilin her tonu muhteşem bir güzellik sunar. Ordu'da, bülbül ve kuş sesleri eşliğinde mükemmel bir tatilin yanı sıra insan huzur bulur" şeklinde konuştu.

        Ordu'da bakir bir doğaya sahip olduğunu aktaran Vali Balkanlıoğlu, "Bazen turizm açısından sürdürülebilir olmuyor ve turizm yapalım derken güzellikleri mahvediyorlar. Her yere binalar, tesisler, o güzellikleri yok oluyor ama Ordu'da doğa en güzel, en doğal haliyle sizi karşılar. Doğayı sevenler için binlerce kilometre uzaklara gitmeye gerek yok, gidilen yerlerdeki bütün güzelliklerin tamamı ilimizde mevcut, denizi de çok güzeldir. Karadeniz kıyısında koylar ve sahiller son derece güzel ve 4 tane mavi bayraklı plajlarımız var. İlimizin bütün güzelliklerini görme fırsatı elde edeceksiniz. Kendi gözlemleriniz çok önemli" bilgilerini verdi.

        Körfez ülkelerinden Ordu'ya ilgi olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu ülkelerden gelen gazeteciler oldu onlara da Ordu'yu gezdirdik. Gezi sonrası Ordu izlenimlerini, 'Ordu şehri sanki cennet bahçelerinden bir bahçe. Karadeniz'in incisi Ordu şehri' diyerek, dile getirmişlerdi" diye konuştu ve İran'ın, Tebriz, Shıraz, Isfahan ve Ahwaz bölgelerinde faaliyet gösteren ve 20 kişiden oluşan seyahat acente temsilcileri, tur operatörleri ve gazetecilere teşekkür etti.

        İran'ın, Isfahan bölgesinde faaliyet gösteren Yadman Acenta sahibi M.Kavusi ise gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ederek, "Bu güzel şehri yakından görmek, tanımak istedik. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanında da bizlere çok sıcak bir karşılama yapıldı. Bizler de sizleri İran'da ağırlamak isteriz" ifadelerini kullandı.

        Ordu Valiliğinin daveti üzerine, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda Ordu'ya gelen İran'ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, 2 gün Ordu'da kalacak.

        (MAK-SLH-Y)

        15.06.2017 15:43:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa