Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Acar'dan, "Yaşlı İhmal ve Suiistimal Farkındalık Günü" açıklaması

        Çağrı Kaya

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Dinar Belediyesi ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, 15 Haziran Yaşlı İhmal ve Suiistimal Farkındalık Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

        Başkan Acar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaşlıların huzur ve güven içinde yaşayamadıkları bir dünyaya seyirci kalmayı kabul etmediklerini ifade etti. Bu soruna dair farkındalık oluşturmak insani duygu ve değerlerinin bir sonucu olduğunu ifade eden Başkan Acar şunları söyledi:

        "Gerek UYAK Başkanı olarak göreve başladığım günden bu yana, gerek Dinar Belediye Başkanı olarak yaşlılık ve yaşlanma hizmetlerinin yanı sıra yaşlı hakları adına da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün dünyada ırk, cinsiyet, inanç gibi bir çok konuya dayanan ayrımcılık ve şiddetten açıkça söz edilebiliyor olsa dahi yaşlılarımızın bu konuda da ihmal edildiğini söyleyebiliriz. Yaşlılarımızın tanıdıkları herkes aracılığıyla maruz kalma riskleri bulunan, kasıtlı veya kasıtsız bir şekilde ihmal veya fiili şiddet eylemleri ile istismar edildiklerini biliyoruz ancak susuyoruz. Yaşlılarımızın birçoğu dünya genelinde fiziksel, psikolojik, finansal ve sosyal açıdan şiddete uğramaktadır. Bu durumun çözülmesi adına basın mensuplarının, kamuoyu vicdanının ve alanda çalışan uzmanların işbirliği içinde emek vermesi demek, insan onuruna yaraşır bir dünyaya daha yakınız demektir. 15 Haziran Yaşlı İhmal ve Suiistimal Farkındalık Günü'nün resmi bir gün olarak kabul edilmesi adına yaptığımız toplantı ve girişimler bu düşünceden doğmuştur. İlerleyen yıllarda bugünün devletimiz tarafından tanınması demek, dünyadaki ilklerden biri haline gelmemiz ve yaşlı hizmetlerini daha anlamlı kılmamız demektir. Yaşlılık her birimizin sahip olamadığımız bir ayrıcalıktır, bu ayrıcalığı taçlandırmalıyız diyor, saygıyla değerli halkımızı farkındalığa davet ediyorum."

        (GC-

        15.06.2017 14:26:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa