Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MEB'in okullardaki ücretsiz 'yetiştirme kursları' başarıyı arttırdı

        - Hatay'ın Arsuz ilçesinde TEOG sınavında akademik başarıyı arttırmaya yönelik olarak yürütülen proje ve topyekün çalışma sonucunda 19 öğrenci Türkiye birincisi oldu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan okullarda öğrencilere yönelik ücretsiz olarak uygulanan 'Yetiştirme Kursları' Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş'te (TEOG) başarıyı arttırdı.

        Hatay'ın Arsuz ilçesinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında TEOG sınavında akademik başarıyı arttırmaya yönelik olarak yürütülen proje ve topyekün çalışma neticesinde 19 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Türkiye'nin yeni ilçelerinden biri olan Arsuz geçtiğimiz yıl TEOG-2 ilçe ortalaması 60,32'den bu yıl 70,06'ya yükseltirken, Hatay il sıralamasında 2 sıra birden yükselerek TEOG sıralamasında 4. ilçe oldu.

        Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan ve her okulda açılan 'Destekleme ve Yetiştirme Kursları' ile öğretmenlerin sergilediği özverili çalışmayla birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda başarı çıtasının yükseldiğini söyledi.

        Arsuz'da ilk kez soruların tamamını doğru cevaplayan öğrenci sayısındaki artık başta aileleri ve eğitim camiasına da büyük gurur yaşattı. Diğer taraftan yaklaşık 88 öğrencinin de 117 üzeri net yaptığı kaydedildi.

        Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, sene başında koydukları hedeflerinin üzerinde bir başarı sağladıklarını belirtti. Dönmez, "İlçemizde 2. TEOG sınavlarında 700 öğrencimiz 100 net üzerine çıkarak büyük bir başarı sağladılar. 2015 yılında TEOG ilçe ortalamamız 56, 2016 yılında 60,32 iken okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla 2017 yılında ise TEOG ortalamamız 70,06'ya çıktı ve Hatay genelinde 4.olmayı başardık" dedi.

        TEOG'ta Arsuz'un önemli bir başarı elde ettiğini ve öğrencileri kutladığını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, şube müdürleri, proje ekibi, okul müdürlerinin ve branş öğretmenlerinin dahil olduğu proje ile son 3 yılın verileri ilçe ilçe, şube şube ve öğrenci öğrenci takip edilerek eğitim-öğretim yılı içinde hareketlenme sağlandığını ve bunun da başarıyı getirdiğini söyledi.

        (MSM-Y)

        15.06.2017 11:45:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa