Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya merkeze ikinci araç muayene istasyonu geliyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yapılacak olan yeni araç muayene istasyonu hakkında bilgi verdi.

        Konya Milletvekili Altunyaldız, Selçuklu ilçesinde havalimanına 4,6 kilometre uzaklıkta yapılacak yeni TÜVTÜRK araç muayene istasyonu inşasında ihale işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Proje onayı ve ruhsat alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından istasyon kurulumuna başlanılacak" dedi. Mayıs ayı sonunda ihalenin tamamlandığını dile getiren Altunyaldız, istasyonun 2018 yılı başında kullanıma hazır hale geleceğini belirtti. Bugün itibariyle Karatay, Ilgın, Karapınar, Çumra, Ereğli, Seydişehir, Beyşehir ve Akşehir ilçelerinde 8 noktada araç muayene istasyonu bulunduğunu ifade eden Altunyaldız, "Konya'da araç muayene istasyonları 2008 yılında hizmete girdi. O gün itibariyle Konya'da tescilli araç sayısı 320 bindi ve bu araçların yarısı yıllık muayene edilmekteydi. Bugün geldiğimiz noktada şehrimizde tescilli araç sayısı 600 bini geçti ve yıllık 250 bin araç muayene istasyonlarında muayene oluyor. Artan ihtiyacın karşılanması anlamında özellikle merkez ilçemiz Karatay'da sıkıntılar yaşanıyordu. Bugün itibariyle Karatay araç muayene istasyonu yüzde 125 kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor. Tabii durum böyle olunca zaman zaman kuyruklar yaşanıyor, bazı araçlar Çumra ilçemize gönderilmek zorunda kalınıyor. Şimdi Selçuklu ilçemizde yapılacak yeni istasyon vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak, araç muayene kuyruklarını ortadan kaldıracak. Konyamıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

        (İS-FM-Y)

        14.06.2017 13:08:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa