Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Huzur şehri Uzundere'de Kiraz mevsimi

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Dünyadaki "sakin şehirler" ağına kabul edilen Erzurum'un Uzundere ilçesi, bu günlerde yetişen muhteşem Dut ve Kirazlarla da adından sıkça söz ettirmeye başladı.

        Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Mahallesinde ikamet eden Mustafa Güngör, Uzundere kaymakamlığı SYDV destekli olarak Tarım İl- İlçe Müdürlüğü destekli 2009 yılında kiraz bahçesi yaptı. Bahçe yapılmasının ardından çehresi değişen Balıklı Köyü bugünlerde yerli turist akınına uğruyor. Kiraz almak isteyen müşteriler dilerseler dalından kendileri de toplaya biliyorlar.

        Yurt dışında yaşayan Yakup ve Dursun Öztürk, "Balıklı köyündeki kirazın methini duyduk özellikle kiraz almaya geldik. Hakikaten övülecek kadar varmış. Kirazdaki aroma mükemmel" dedi.

        Kiraz bahçesinde çalışan İbrahim Güngör, 4 kişinin eliyle sürekli kiraz topladığını, günlük 200 kilo civarında kiraz toplayabildiklerini dile getirdiler.

        Güngör, bahçede 7 TL'den satılan kirazı çoğu zaman müşterilere yetiştiremediklerini söyledi.

        (DMA-AT-Y)

        14.06.2017 11:32:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa