Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Projesi anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Emre Yılmaz

        Kastamonu (İHA) - Kastamonu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, Dünyanın 4 büyük evliyalarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlatma Yolu projesi toplantısı yapıldı.

        Toplantıya, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Küçük, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, Kuveyt Türk Müdürü Alparslan Özen, İnşaat Mühendisi Teknik Plan Yönetimi Hüseyin Aydın ve Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar katıldı.

        Toplantıda konuşan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, "Temel hedef buradaki Mayıs ayının ilk haftasındaki 365 güne çekeceğiz, Şeyh Şaban-ı Veli, Taşköprü'den, Kastamonu'dan İstanbul'a kadar tanıtarak bilgilendireceğiz. Kaynaklarımız arasında belediyeler, kaymakamlıklar ve özel idareler vardır. Siyasi bir gücün devreye girmesi epey bir şeklide bizi güçlendirecektir" dedi.

        Yapılan projede 3 temel amacın olduğunu söyleyen Yücel, "Şeyh Şaban-ı Veli aydınlanma yolu ve kültür rotasını oluşturulması, rota üzerindeki binaların restore edilmesi ve gerekli işaretlenmelerin yapılması, Hanönü'ndeki hanın turizme açılmasıdır" diye konuştu.

        Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı ise, "Kitaplar üretilmeli, şiir yarışması yapılmalı, müzik yarışmaları yapılmalı, tasavvuf kültürü ile ilgili şiirler göz önünde bulundurmalıyız. Siyaset bu işi sahiplenirse 2019 yılını Şeyh Şaban-ı Veli Yılı yapabiliriz. Kastamonu inanç turizmi açısından 50 milyona ulaşmış. Teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

        Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar da, "Öncelikle bu Ramazan gününde toplandığımız için şükranlarımı sunuyorum, şeref duydum. İlçemiz küçük bir ilçe ama Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'den dolayı gurur duyuyoruz. Aydınlanma yolu ile ilgili bize düşen görevi başarı ile tamamlayacağız. Kırmızı taşlardan döşeyeceğiz, temizliğini yapacağız. Hanı düzenlemek içinde çalışmalarımız devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (EY-Vİ-Y)

        13.06.2017 14:08:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa