Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'li Bektaşoğlu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na dikkat çekti

        GİRESUN (İHA) - CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, havaların ısınması ile birlikte bölgede yaylacılık, tarım ve hayvancılık amaçlı olarak doğayla iç içe bir yaşamın başladığını belirterek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı teşhis, tedavi ve koruyucu önlemlerin alınmasını istedi.

        Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun-Şebinkarahisar, Sivas ve Çorum'da kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) denilen ölümcül hastalıkla ilgili şüpheli vakaların görülmeye başladığına dikkat çekerek konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması için bir soru önergesi verdiğini söyledi.

        Bektaşoğlu, soru önergesinde "KKKA ölümcül hastalığına neden olan kenelerin taşıdıkları virüsle ilgili hangi bilimsel çalışmalar yürütülmektedir, risk faktörünün yüksek olduğu bölgeler ve alanlar belirlenmiş midir, buralarda bilgilendirmeye dayalı diğer bakanlıklarla koordineli eğitimler verilmekte midir? Keneden bulaşan virüsle ölüm oranının Türkiye'de en fazla olduğu vakalar Giresun'un Şebinkarahisar ve Sivas'a bakan kesimleri, Sivas ve Çorum olduğu bilinmekte iken bu illerin sağlık kuruluşlarında vakaların takipleri yapılmakta mıdır, tedavi ve koruyucu önlemler hangi boyuttadır? Vakaların ilk görülmeye başladığı günden bu yana geçen sürede ölüm sayılarının illere göre dağılımı nedir?" sorularını yöneltti.

        (RY-ÖS-Y)

        13.06.2017 13:42:21 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa