Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık Dostu Okullar Projesi

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ayancık Devlet Hastanesi arasında "Sağlık Dostu Okullar Projesi" hayata geçirildi.

        Bu Kapsamda; okul Öncesi öğrencilerin hastane ve doktor korkularını yenmesi, öğrencilerin ve okul/kurum çalışanlarının sağlığının korunması, temizlik ve hijyen konusunda çocukların teşvik edilmesi ve geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve topluma sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılması, sağlık eğitiminin verilmesi amacı ile yapılacak iş ve işlemlerde eşgüdümün sağlanması konularında eğitim verildi.

        Okul öncesi eğitim gören çocukların hastane, doktor ve hemşire fobisini yenerek, hastanenin aslında korkulacak bir yer olmadığı anlatıldı. Hemşireler ve öğretmenler eşliğinde çocuklar hasta ziyaretinde bulundu. Sonrasında çocuklara el temizliği, hijyen eğitimi, diş fırçalama gibi konuları içeren eğitici animasyon ve çizgi filmler izletildi. Daha sonra öğrencilere ikramlarda bulunuldu ve katılım belgeleri verildi. Hemşire ablaları ve öğretmenleri ile beraber neşeli ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek Ayancık Devlet Hastanesinden mutlu bir şekilde ayrılan çocukların hastaneye ve sağlık çalışanlarına olan yaklaşımları değişti.

        Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Erdenç, proje kapsamında emeği geçen ve her konuda kendilerine destek olan Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde çalışan öğretmenlere ve Ayancık Devlet Hastanesini ziyaret eden öğrencilere teşekkür etti.

        (OSM-SLH-Y)

        12.06.2017 17:25:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa