Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şiddetli yağış ilçelerde hayatı felç etti

        (Fotoğraflı)

        İsmail Kabakdere - M. Muttalip Yalçın

        ÇORUM (İHA) - Çorum'da etkili olan etkili yağış ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi.

        Dodurga ilçesinde etkili olan dolu ve şiddetli yağış üzüm bağları ile çilek tarlaları etkilendi. İlçeye bağlı Tutuş köyü yakınlarından geçen dere yatağının taşması sonucu üzüm bağları ve Dikenli köyünde bulunan çilek tarlaları zarar gördü. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı afet sonrası maddi hasar meydana geldi. Bölge'de Dodurga Kaymakamlığı tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

        Akkaya köyünde bulunan Değirmendere yaylasında ise sel baskını meydana geldi. Sel baskınında yaylada hayvancılık yapan A.K., M.A. ve M.A adlı hayvan yetiştiricilerine ait 10 adet büyükbaş hayvan telef oldu.

        Aşırı yağışlar İskilip'in Beyoğlan köyünde ise toprak kayması meydana geldi. Dere yatağının taşması sonucu köy içerisinde bulunan bazı yolar ulaşıma kapanırken, kanalizasyon boruları patlarken içme suyu şebekesi kesildi. Heyelanın ardından İl Özel İdaresi ve İskilip Kaymakamlığına bağlı ekipler tarafından tadilat çalışmaları başladı.

        İskilip'te etkili olan yağışta ilçe merkezinde hayatı felç etti. Aşırı yağışlar nedeniyle su baskınları meydana gelirken bazı bölgelerde sel suları bordür taşlarını yerinden söktü. İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, ilçeyi gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

        (MMY-BÖ)

        12.06.2017 13:13:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa