Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belen'de girişimcilik kursları meyvelerini veriyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Belen ilçesinde, DOĞAKA ve KOSGEB'in işbirliğinde düzenlenen, 'Yeni Girişimci Eğitim Kursu'nu tamamlayan 30 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

        Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesi, KOSGEB ve DOĞAKA işbirliğinde yeni iş kurmak isteyen girişimcilere kapı aralamayı sürdürdüklerini belirtti.

        Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin aldıkları bu belgelerle, ekonomiye ve aile bütçelerine katkı sunmanın mutluluğuna ortak olacaklarını belirten Başkan Vurucu, "Bende esnaf kökenli biriyim, girişimciliğin öneminin farkındayım. Peygamber efendimizin hadislerinde de olduğu gibi 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir.' Kursumuzu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlatmıştık. O günden bu yana kadınların girişimcilik konusunda yol alması için çabalarımız sürüyor. Bu gün sizlerin arasında bu kursumuzu aldığı kredi ile açan bir hanımefendi var. Bizlere teşekkür için geldi. Bu kursiyerimizin işletmeci olması bizleri mutlu etmiştir. Gelecekte her biriniz ayrı ayrı girişimci olacaksınız. Şimdiden sizlere başarılar diliyorum." dedi.

        Daha önce açılan kurslarda başarılı olan Fidan Aktar isimli bayan ise Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, DOĞAKA ve KOSGEB yöneticilerine teşekkür ederek, "Bu kursu tamamladım. Sonra aldığım kredi ile bir tesettür mağazası açtım. Şuan orayı işletiyorum. Bizlere böyle bir imkanı sunan tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

        Sertifika törenine katılan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve DOĞAKA Hatay Yatırım Ofis Koordinatörü Cenk Özbaykal'da kursiyerlere iyi dileklerini ileterek, iş hayatlarında başarılar diledi.

        (MSM-Y)

        12.06.2017 12:23:28 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa