Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürücülere tatil uyarı

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, karne tatili ve devamında bayram tatili için yola çıkacak sürücüleri uyardı.

        Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, karnelerin alınması ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte sürücüleri uyardı. Özellikle karne tatili için yola çıkacak sürücülere, TEM Otoyolu Kaynaşlı ve Abant gişeleri arasında ki kısmın kapatıldığını hatırlatan Yılmaz, "Trafik D-100 karayolu Bolu Dağı'ndan verilecek. Bu durum şoförlerimizi daha da yoracak. 15 gün boyunca trafiğin D-100 karayolunda verilecek olması ile birlikte karne tatiline çıkacak vatandaşlarımızın da yollarda olması trafiği yoğun hale getirecek. Sürücülerimizin dikkatli olması gerekiyor" dedi.

        "Kemerinizi takın, seyir halinde telefonla konuşmayın"

        Uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin seyir halinde iken mutlaka emniyet kemerlerini başta sürücüler olmak üzere tüm yolcuların takmalarını isteyen Yılmaz, "Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95'i sürücü kusurundan kaynaklıdır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzdü yüz artış gösteriyor. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Halen yaşanan açılardan ders almıyoruz. Direksiyonda ne kadar az zaman geçirirsek o kadar az kaza olur" diye konuştu.

        (AY)

        10.06.2017 10:13:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa