Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere geleneksel zeka oyunları öğretiliyor

        (Fotoğraflı)

        Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde öğrencilere geleneksel zeka oyunları öğretiliyor.

        Yeniçubuk Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Kenan Çarboğa, öğrencilerine 12 yıldır geleneksel zeka oyunlarını öğretiyor. Çarboğa çocukların çocukluklarını tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında kaybettiklerini belirterek,"Biz geleneksel zeka oyunlarımızla 12 yıldır meşgulüz. Gayemiz çocuklarımızın çocukluklarının tablet karşısında, bilgisayar karşısında ve televizyon karşısında kaybolmaması. Bizim çocukken bahçemizde, kayısı çekirdekleriyle, fasulyeyle, nohutla oynadığımız basit oyunları ben masa oyunu haline getirdim. Bu oyunları çocuklarla yaşatma derdindeyiz. Bu sayede hem zekaları gelişecek, hem birbirleriyle etkileşim içinde olacaklar hem de sosyal kopukluğun önüne geçmiş olacağız. Yani stres çarklarından umut beklemeyeceğiz. Burada 3 geleneksel oyun oynatıyoruz. 3 taş, 9 taş ve 12 taş. Bu oyunlar Anadolu'da ve bütün coğrafyamızda oynanan oyunlar. Mangala diye bir oyunumuz var. Sakalar, Hunlar ve Göktürkler zamanında oynanan bir oyun. Ayrıca bu oyunu Kanuni Sultan Süleyman'ın, Şehzade Mustafa ile oynadığını biliyoruz" dedi.

        Öğrencilerden Yağmur Yılmaz oyunları oynadıklarında çok eğlendiklerini ifade ederek,"Öğretmenimiz bu oyunları bize öğretiyor. Çok eğleniyoruz. Evde de tablet ve bilgisayarla oynamıyoruz" diye konuştu.

        (UY-Y-)

        09.06.2017 18:38:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa