Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozluk OVM Fen Lisesinde karne heyecanı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Terme ilçesi Kozluk OVM Fen Lisesindeki karne heyecanına Samsun Valisi İbrahim Şahin de ortak oldu.

        Okul sezonunun sona erdiği ve karnelerin dağıtıldığı programa katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin'i Kozluk OVM Fen Lisesinde öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Protokol yerini aldıktan sonra halk oyunları gösterileri ile başlayan programda saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İlk iki yılı başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirten Okul Müdürü Sait Tuğ, "Kazasız belasız bir sezonu daha geride bıraktık, öğrencilerimize ve velilerimize yaz döneminde iyi bir vakit geçirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

        Samsun OVM Elektrik Genel Müdürü Korkut Öztürkmen ise yaptığı konuşmada, "Kozluk OMV Fen Lisesinde 480 öğrenci kapasiteli 16 sınıf, 360 öğrenci kapasiteli yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimleri de yer alıyor" bilgilerini verdi.

        "Buraya bu okul başlanırken 20 dönüm olarak verdiğimiz yer şimdi 50 dönüm üzerine kuruldu" diyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "İlk başladığımızda bazı sıkıntılarımız olmuştu fakat bunları aştık ve şu anda burayı, bu tesisleri görünce ne kadar güzel bir iş yapmışız diyorum. Geleceğimiz olan gençlere yapılan yatırım her zaman en iyi yatırımdır" diye konuştu.

        Samsun'un her geçen gün kendini yenilediğini ve üst sıralara çıktığını vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Okullarımızdaki kalite arttıkça ve gelişimi takip ettiğimiz için Türkiye ortalamamızda büyük bir ilerleme var. Bu hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin gayretleri doğrultusunda başarı çıtamız yükselmektedir. Çocuklarımız karnelerini bugün alıyor, bu karne çocuğumuzun bir yıl boyunca yaptığının ve daha önceki yıllarda aldığı eğitimin başarılarının bir göstergesidir. Sakın karneye bakarak hiç bir veli değerlendirme yapmasın. Bir de sizlerden isteğim tabii ki dinleneceksiniz tatil yapacaksınız ancak bu yaz boyunca elinize kitap almamanız veya okul kitaplarını karıştırmamanız anlamına gelmesin. Yapılan araştırmalarda eğer hiç bir kitap veya ders çalışmazsanız bir eğitim yılı boyunca yaptığınız dersleri unutuyorsunuz. Onun için biz bu yıl bir başlangıç yaptık. Samsun sınırları içinde tüm okullarımız açık olacak ve siz öğrencilerimiz gelip öğretmenlerinizle ders çalışabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

        "Böyle güzel bir okulda okumak herkese nasip olmaz"

        "Böyle güzel bir okulda okumak herkese nasip olmaz" diyen Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şunları söyledi: "Yeşillikler içinde doğayla baş başa ve en önemlisi yatılı olan bir okul. Ben de altı yıl yatılı bir okulda okudum. Bunun faydalarını da gördüm. Sizler başarılı oldukça ülkeniz başarılı olacak. Sizler geleceğinizi şimdiden şekillendiriyorsunuz. Buradan güzel bir üniversite ve iyi bir kariyer olur inşallah. Tüm bunların yanında mutlaka yabancı dil İngilizce, bir tane yetmez birkaç yabancı dil. Kitap okuyun demiyorum sizler zaten klasik kitaplar okuyorsunuz ben bunu biliyorum."

        Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve ardından sınıflara geçilerek protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

        Karne dağıtımı sırasında Vali Şahin, "Öğrencilere yaz boyunca okumaları için kitap verilmeliydi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak OVM yetkililerine bir kitap listesi verelim ve her öğrencimize kitap hediye etsinler" dedi.

        (HA-SLH-Y)

        09.06.2017 14:19:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa