Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiftçilere tarımsal sulama borusu hediye edildi

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA)- Denizli'de, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin arttırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlatıldı.

        Kırsal bölgelerde üretimin arttırılması ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal amaçlı sulama borusu hediye dağıtıldı. Proje ile suyun kaynağından gelirken kayba uğramaması ve sulama yapılacak bölgeye daha hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaşımı amaçlanıyor. Proje kapsamında Çameli İlçesinde Çiğdemli, İmamlar, Kalınkoz, Kınıkyeri, Kolak, Yeşilyayla, Elmalı, Emecik, Ericek ve Gürsu Mahallesindeki çiftçiler yaklaşık 13 bin metre sulama borusu dağıtılacak.

        Düzenlenen törene Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Dairesi personeli, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Törende, konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Gelir Kaynaklı seracılık,açık sebzecilik ve tarımcılık olan bölge halkı için tarımsal amaçlı sulama boruları çiftçilerimizin yüzünü güldürdü eski yöntemler ve arazi şartların zorluklarından dolayı eskiden zor oluyordu. Şimdi verilen borular arazilere ve tarlalara gömülüp su kaynaklarına aktarılmasıyla çiftçilerimiz daha bereketli ürünler elde edecek .Gelen Tarımsal amaçlı su boruları çiftçilerimize hayırlı olsun dilerken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a çiftçilerimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

        Mahallerin muhtarları, projeden memnun olduklarını belirterek, toprakların daha verimli hale geleceğini ve tarım ile hayvancılığın daha nitelikli olacağını kaydettiler.

        (MT-Y)

        09.06.2017 11:36:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa