Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım'da Genç Girişimci Kadınlar Kars'ta güçleniyor

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Tarımda Kadın Girişimciliği'nin Güçlendirilmesi Programı kapsamında 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle başlayan proje başarıyla sonuçlandı.

        Proje ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyetler kapsamında, 2017 yılında 16 ilde yürütülen projenin Kars'taki eğitimleri tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan ve İl Proje Değerlendirme Jürisi tarafından dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

        Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, programın temel amacının, kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması ve mevcut istihdam olanaklarının korunmasının hedeflendiğini belirtti.

        Bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılmasın sağlanacağını ifade eden Düzgün, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılmasının amaçlandığını söyledi.

        Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca başlatılan ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'' ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem verilmesine dikkat çeken Dr. Hüseyin Düzgün, "Üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır.Tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vermekteyiz. Bu proje ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınların eğitim ve istihdamı hedef alınmıştır. Proje ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır" dedi.

        Düzgün, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" kapsamında 2017 yılında belirlenen ilimizin de içinde olduğu 16 ilde (Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat) proje uygulanmıştır. İlimizde 22'si Merkez 25'i Selim İlçemizden olmak üzere 47 kadın çiftçiye İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir.

        Eğitimi tamamlayan 47 genç kadının her biri girişimcilik sertifikası alacak olup, tarımsal proje hazırlayarak yarışmaya katılmıştır. Hazırlanan projeler İl bazında oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş, Bugün proje pazarında projelerimizi sergileyecek ve ilk üçe giren kadın çiftçilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Öncelikle sertifikalarını takdim edeceğimiz kadın çiftçilerimiz tarafından hazırlanan projelerin, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ve tarımda başarılı kadın girişimcilerimizin sayısının artmasını dilerim" diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Kars İl Proje Değerlendirme Jürisi tarafından dereceye girerek ödül almaya hak kazanan proje sahibi kadınlara ödülleri verildi. Tarım'da Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Proje 3'ncüsü "Çileklerin Seranatı" adıyla Türkan Duman'a ödülünü KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş verdi. Proje 2'incisi "Serbest Dolaşan Mutlu Tavuklarla Gelen Doğal Yumurtalar" adıyla Dilan Diştaş'a ödülünü İŞ-KUR İl Müdürü Yusuf Bulut ve Proje 1'ncisi "Kars'ta Büyüyor Türkiye'ye yayılıyor" adıyla Zennure Güneşsu' ya ödülünü Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün verdi.

        2017 yılında Kars Merkez İlçe ve Selim'de İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile açılan istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikasını almayı hak kazanan çiftçi bayanlara sertifikalarını Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Deftedar Senem Topal, KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün takdim etti.

        (IÇ-AT-Y)

        08.06.2017 18:18:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa