Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Gürel "Giresun turizmde kabuğu kırılmamış fındık gibi"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Bilge

        GİRESUN (İHA) - İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel Giresun'un henüz gün yüzüne çıkmamış doğal güzellikleriyle kabuğu kırılmamış bir fındık gibi olduğunu söyledi.

        Giresun İl Genel Meclisi'nin devam eden Haziran ayı toplantısının gündeminde turizm kapasitesi ve turizm envanteri çalışmaları vardı. Meclisi Kültür ve Turizm Başkanı Çetin Çakıroğlu, komisyon üyeleriyle yaptığı çalışmayı mecliste açıkladı. Çakıroğlu "2016 yılında Türkiye genelindeki yüzde 30'luk turizm daralması ilimizde de hissedilmiştir. Ancak 2017 yılının bu ayına kadar yüzde 50 artış gerçekleşmiştir. Şuanda ilimizdeki küçük ve orta ölçekteki oteller yüzde 80 doluluk oranında olduğu görülmüştür. Ramazan bayramının ardından ise yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağı öngörülmektedir. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin genellikle Çin Seddi'nden sonra en uzun taş duvar olan Hacı Abdullah duvarı, Kuzalan şelalesi, Mavigöl, Karagöl, Şebinkarahisar'daki Meryemana Manastırı, Giresun kalesi ve Giresun adasını gezdiği belirlenmiştir" dedi.

        "Her Giresunlu'dan, Giresun'a bir misafir kampanyası"

        Turizm Komisyonu'nun yaptığı envanter çalışmalarını değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise turizme yönelik Giresun'a uygulanabilecek yenilikler ve turizm kapasitesinin daha da artırılabilmesi için yapılacak çalışmalar olduğunu söyledi. Gürel "Giresun henüz gün yüzüne çıkmamış doğal güzellikleriyle kabuğu kırılmamış bir fındık gibi. Giresun daha gün yüzüne çıkmamış değerleri bünyesinde barındırıyor. Komisyonumuz yaptığı taramalarla bilinen kültür ve turizm değerlerinin yanı sıra bilinmeyen değerlerimizi de turizm envanterine dahil edecek ve bu envanteri en iyi şekilde değerlendirecektir. Bu kapsamda turizm bölgelerinde araştırmalar yapılarak ilimize uygulanabilecek yenilikler değerlendirilecektir. Ayrıca "Her Giresunlu'dan Giresun'a bir misafir" kampanyasını yeniden başlatacağız" diye konuştu.

        (AB-ÖS-Y)

        07.06.2017 11:23:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa