Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havza ve Ladik ilçelerine 3 milyon liralık içme suyu yatırımı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza ve Ladik ilçelerinin kırsal kesimindeki mahallelerin içme suyu sorununu çözmeye kararlı olduklarını açıkladı.

        Havza ve Ladik ilçelerinin muhtelif bölge, cadde ve mahallelerindeki içme suyu inşaatı yapım işi projesinin 3 milyon liraya mal olacağına belirten SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Şimdiye kadar, Havza ilçesinin kırsal kesimlerindeki mahallelerde 15 kilometre, Ladik ilçesinin kırsal bölgelerinde mahallelerde ise 2,5 kilometre içme suyu hattı döşendi. Proje tamamlandığında toplam 35 kilometre içme suyu hattı döşenecek" dedi.

        Havza ve Ladik içme suyu projesine 31 Ağustos 2016 tarihinde start verildiğini kaydeden Demircioğlu, şunları söyledi: "Samsun'daki ilçelerin kırsal kesimindeki mahallelerinin içme suyu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk. İlçelerin kırsalında bulunan ve içme suyu sıkıntısı çeken tüm mahallelerin suyla hasreti sona erecek. Projenin 22 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor."

        Kamil Demircioğlu, proje tamamlandığında, Çam Yatağı, Sofular, Belalan, Aslan Çayırı ve Hacı Dede Mahallelerinin içme suyu sorununun çözüleceğini sözlerine ekledi.

        SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Cihan Güller ise bu proje kapsamında 5 adet 30 metreküp içme suyu deposu, 1 adet 50 metreküp içme suyu deposu ve 1 adet 75 metreküp içme suyu deposu ile 3 adet terfi binasının yapılacağını kaydetti.

        Öte yandan, proje kontrolörü İnşaat Mühendisi Yunus Emre Özyazıcı ile inşaat teknikerleri Cemal Çelik ile Hasbi İnan, Havza ilçesinde incelemelerde bulunarak içme suyu hattı çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı.

        (SAM-SLH-Y)

        06.06.2017 11:16:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa