Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyon Wushucular Trabzon'a döndü

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Geçen hafta Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan 4. Avrupa Kung Fu-Geleneksel Wushu Şampiyonası'na Türk sporcular damga vurdu.

        29 ülkeden binin üzerinde sporcunun katıldığı şampiyonada kadınlarda 9 altın, 7 gümüş, 7 bronz; erkeklerde de 12 altın, 14 gümüş ve 2 bronz madalya alarak Avrupa şampiyonu olan Türkiye milli takımında yer alan Trabzonlu 3 sporcu da, gösterdikleri performans ve elde ettikleri derece ile önemli bir başarıya imza attı.

        85 kiloda altın madalya kazanan Doğukan Yılmaz, 60 kiloda İstiklal Marşını göndere çektiren Fatmanur Hayırlığoğlu ve final maçında yere yan basıp ayağı kırıldığı için maçı yarıda bırakan ve gümüş madalya ile yetinen Oğuzhan Yıldız, antrenörleri ile birlikte Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk'ü ziyaret etti. Öztürk, Trabzon'un son zamanlarda farklı branşlarda büyük başarılar elde etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

        Birbirinden güçlü rakipleri yenerek madalyalara uzanan sporcular, hedeflerinin gelecek yıl yapılacak olan Dünya Şampiyonasında aynı başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi. Wushu İl temsilcisi Ömer Saka ve sporcuların antrenörleri Altın Yumruk Spor Kulübünden İskender Oflu, Maçka SK'nden Bülent Samat ve Sürmene Uzakdoğu SK'nden Yağmen Hayırlıoğlu, destek olunması halinde daha başarıların katlanarak devam edeceğine dikkat çektiler.

        (BK-ÖS-Y)

        06.06.2017 11:02:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa