Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UMKE'den temel eğitim programı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 20. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimi gerçekleştirildi.

        Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin teorik dersleri İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezinde, pratik dersleri ise Lalapaşa ilçesi Kalkansöğüt köyü mevkiinde gerçekleştirilerek eğitim tamamlandı. Eğitimi tamamlayan UMKE gönüllülerinin katılım belgeleri İl Sağlık/Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu tarafından takdim edildi.

        Edirne İl Sağlık/Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, eğitim alanında yaptığı açıklamada, "Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak koordinatörlüğünü yürüttüğümüz Kırklareli ve Tekirdağ UMKE ekiplerimiz ile birlikte Lalapaşa ilçemizin Kalkansögüt köyü kırsalında yıllık planlarımız çerçevesinde bölgemizde olası yaşanabilecek afetlere hazırlıklı olmak amacıyla, özellikle afetlerde ekip çalışması, çevre sağlığı hizmetleri, afet psikolojisi, afetzedelere yönelik temel yaşam teknikleri gibi konularda aramıza yeni katılan 15 UMKE gönüllüsüne eğitimler verilmiştir. Edirne İl Koordinatör Müdürlüğü olarak afet sağlık ekiplerimize yeni güç katacak olan arkadaşlarıma hoş geldiniz diyor,Türkiye'de ve Dünya'da afet yönetimi konusunda her daim hazır olmak için bu tür çalışmalara devam edeceğimizi buradan beyan ediyorum" dedi.

        (KU-SÜ-Y)

        05.06.2017 10:48:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa