Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenoba şehitleri için mevlit okutuldu

        (Fotoğraflı)

        Melih Yiğit

        ŞIRNAK (İHA) - Geçtiğimiz günlerde yüksek gelirim hatlarına çarpması sonucu düşen helikopterde şehit olan 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşları için mevlit okutuldu.

        31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi yakınlarında tele çarpması sonucu düşen helikopterde şehit olan 13 asker için Külliye Camii'nde mevlit okutuldu. Okunan mevlite Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Van Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Şırnak'taki sivil toplum kuruluşları, askerler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, okunan mevlit, ilahiler ve dualarla devam etti. Daha sonra cemaate gül suyu ve lokum ikramı yapıldı.

        Şehitler için son derece üzgün olduklarını dile getiren Şırnaklı vatandaş Orhan Erden, "Böyle mübarek bir gecede aziz şehitlerimiz için toplanmış bulunmaktayız. Mevlidi şerife katıldık bizlerde. Gerçekten mübarek bir ilde yaşıyoruz. Böyle mübarek bir günde mübarek şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu sadece bizim şehidimiz değil tüm Türkiye'nin şehidi. Gerçekten bizler aşırı derecede üzgünüz. Memleketimizde böyle olayların olması bizleri derinden üzüyor. Umudumuz o ki Türkiye'de barışın ve güvenliğin hakim olduğunu diliyoruz. Böyle güzel bir gecede, güzel bir camide mevlidimizi okuduk. Ve şehitlerimize dualarda bulunduk. İnşallah şehitlerimizin mekanları cennet olur" dedi.

        Şahin Yorga da, "Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Tümen komutanımız aslında Şırnaklı'ydı. Sakaryalı değildi. Ateş Şırnak'a değil aslında Şırnak'a düştü. Bütün şehitlerimizin yeri ve mekanı cennet olsun. Tümen komutanımızı biz gençler onu Şırnaklı olarak tanıdık. Çok seviyorduk. Şırnaklı gençlere her zaman kapısı açıktı. Onun için çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

        Heşar Haşimoğlu ise, "Geçen hafta kaybettiğimiz şehit komutanlarımız için düzenlenen mevlit programına katıldık. Ramazan ayının hürmetine aziz şehitlerimizin mekanları cennet olmasını diler, bu organizasyonda emeği geçen kurum, kuruluşlara ve şahıslara teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        (MY-AŞ-Y)

        04.06.2017 22:58:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa