Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meryem Ali Öztürk Ortaokulu'nda çifte açılış

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki Meryem Ali Öztürk Ortaokulu'nda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile İngilizce sınıfı açıldı.

        Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında düzenlenen işbirliği protokolü kapsamında, öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi amacıyla düzenlenen fuarda, 5-6-7 ve 8.sınıflarda, 4 farklı alanda 20 proje sergilendi ve 35 öğrenci görev aldı.

        Kaymakam Asalet Karabulut, açılışta yaptığı konuşmada, "Bilimi ve bilimsel araştırmayı sevdirmek, çocuklarımızın bilime olan ilgilerini artırmak için düzenlenen etkinlikte emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Güçlü bir Türkiye için bilime ve bilimsel araştırmaya önem vermeliyiz. Bu tip çalışmaları önemsiyor, takdirle karşılıyoruz" dedi.

        İngilizce sınıfı da açıldı

        Bu arada, Meryem Ali Öztürk Ortaokulu'nda oluşturulan İngilizce sınıfının açılışı da yapıldı.

        Kaymakam Asalet Karabulut, devlet okullarında da imkanların iyi kullanılarak böyle sınıfların oluşturulduğunu görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Sınıfın oluşturulması ile öğrencilerin İngilizce dersindeki başarılarının yüzde 100'ün üzerinde artış gözlenmesi, bu tip özel düzenlenmiş sınıfların öğrenmeye ne kadar çok katkı sağladığını göstermektedir. Sınıfın düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürü ve İngilizce öğretmenini tebrik ediyorum" diye konuştu.

        Açılışa ilçe milli eğitim şube müdürleri Celal Vatanoğlu ve İlker Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kütükoğlu ve öteki davetliler katıldı.

        (ADN-Y)

        04.06.2017 18:03:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa