Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'e 60 milyon avroluk yatırım

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentin kanalizasyon sorununu yok etmek için 2 adet atık su arıtma tesisi yapıldığını kaydederken, projenin bitmesiyle kente yaklaşık 60 milyon avroluk yatırımın kazandırılacağını kaydetti.

        Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentte önemli bir proje hayat buluyor. Avrupa Birliği'nin hibe desteği sağladığı projeyle iki adet atık su arıtma tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor. İnstrument Of Pre Accession Asistance (IPA) Projesi kapsamında devam eden çalışmalarla Artuklu, Kızıltepe, Yeşilli, Yalım ve Kabala Mahallelerinin kanalizasyon sorunu tarih olacak. Proje kapsamında Yeşilli ve Kızıltepe ilçelerinde olmak üzere 2 adet atık su arıtma tesisi yapımı sürüyor. Yaklaşık 60 milyon avro maliyet ile bitirilecek olan tesisler 2017 yılında hizmet vermeye başlayacak. Projeyle kentin kanayan yaralarından birisi de son bulmuş olacak.

        Mardin'e yakışmıyordu

        Mardin'in sorunlarının çözümü adına bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz diyen Yaman, "Kentte kanalizasyon akıntıları konusunda sıkıntılar var. Turizmin de kalbinin attığı şehrimizin en güzel noktalara gelmesi adına yoğun bir tempo harcıyoruz. İlimizin maalesef kanalizasyon akıntıları konusunda sorunları vardı. Bu konuda atık su arıtma tesisinin olmaması çevresel problemler yaşamamıza neden oluyordu. Bu sorunun çözümü için elimizi taşın altına koyduk. Arıtma tesislerinin yapımı için projelerimizi yazdık. Bu konuda kentimizin kaynaklarının da akılcı kullanılması adına Avrupa Birliği hibe programlarına başvurduk" diye konuştu.

        Kente büyük yatırım

        Projenin kabul olmasının akabinde hemen çalışmalara başlandığına dikkat çeken Yaman, "Projemiz kabul olmasıyla hemen çalışmalara başladık. İPA Projesi kapsamında yaklaşık 60 milyon avroluk bir yatırım kentimize kazandırılmış olacak. Projeyle Artuklu Kızıltepe, Yeşilli, Kabala ve Yalım Mahallelerinin kanalizasyon suları atık su arıtma tesisimizle temizlenecek. Tesislerimiz Yeşilli ve Kızıltepe'de olacak" şeklinde konuştu.

        "Kanalizasyon sorunu bir daha konuşulmayacak"

        Mardin'de kanalizasyon sorunun bir daha konuşulmayacağına vurgu yapan Yaman, şu ifadelerle sözlerini sonlandırdı:

        "Kanalizasyon sorunu ilimize yakışmayan bir sıkıntıydı. Yaşadığımız çağda böyle bir sorunun kentimizde olmaması önemli bir konuydu. 2017 yılı içinde hizmet vermeye başlayacak çalışma ilimizin bu sorununun bir daha konuşulmamasına vesile olacak."

        02.06.2017 22:30:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa