Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'da 135 öğrenci TEOG'da tüm soruları doğru cevapladı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da ikinci dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 135 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

        Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, 2015-2016 eğitim öğretim yılında sadece 2 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığını, 2016-2017 yılında ise bu sayının 135'e çıktığını kaydetti. Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, öğrencilerin sınav stresine girdiğini, bu stresi yaşamamaları halinde soruların tamamını doğru cevaplayan öğrenci sayısının çok daha fazla olacağının altını çizdi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavının sonuçları açıklandı.

        Adıyaman'da 193 okuldan 11 bin 390 öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavına Türkiye genelinde 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katıldı.

        Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavına giren Adıyaman'da ki öğrencilerden il merkezinden 80, Kahta ilçesinden 18, Gölbaşı ilçesinden 14, Besni ilçesinden 15, Çelikhan ilçesinden 4, Tut ilçesinden 3, Sincik ilçesinden 1 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevapladı. Adıyaman'dan toplam 135 öğrenci sorularının tamamını doğru cevaplarken, geçen yıl sadece 2 öğrenci soruların tamamını doğru cevaplamıştı.

        Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, "Sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Adıyaman genelinde tüm soruları doğru cevaplayan 135 öğrencimizin sayısı daha da fazla olabilir. 120 sorudan 119'unu doğru cevaplayan öğrenci sayısı bir hayli fazla. Öğrencilerin yaşadıkları sınav stresi başarımızın artmasına engel oluyor. Ben bu stresi yenmemiz halinde başarının katlanarak artacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin veliler ve öğretmenler tarafından daha fazla rahat bırakılmasıyla bunun üstesinden geleceğiz. Öğrencilerimizi stresten uzak tutmamız gerekiyor" dedi.

        (AHM)

        01.06.2017 14:45:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa