Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hükümlü ve tutukluların ebru sanatı eserleri sergilendi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Arsuz ilçesinde T Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlülerinin, ebru sanatı eserleri sergilendi.

        Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü'nün, Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere yönelik düzenlenen Ebru Kursu sonrası, hükümlü ve tutukluların öğrendikleri eserler sergilendi.

        Arsuz T Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlülerine, ebru kurslarında hem kâğıt hem de ipek kumaş ve fular üzerine ebru yaptırıldı. Fularların iğne oyası da yine tutuklu ve hükümlü kadınlara işletildi.

        Cezaevi tutuklu ve hükümlülerine yönelik Ebru Kursu'nda, görev bölümü neticesi bu kurstan sorumlu olan Arsuz HEM Müdür Yardımcısı Ali Keskiner, kursun başarı oranının yüksek olduğunu ve bu gibi sanatlar ya da projeler tutuklu ve hükümlülere cezaevi sonrası kendilerine yeni bir meslek ve kazanç kapısı olabileceğini söyledi.

        Arsuz T Tipi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin, ebru kursuna ilgileri hayli yüksek olduğunu söyleyen El Sanatları Usta Öğreticisi Mehtap Vatan, "Ebru Sanatının inceliklerini onlara anlatırken ve uygulamalı olarak gösterirken hepsinin bir şeyler kapmak ve öğrenmek adına gayret gösterdiklerini hissettim. Her bir kursiyerin farklı yetenekleri vardı. Ben bunları keşfederken onlar da yeteneklerinin farkına varıp ortaya bir eser çıkarmanın mutluluğuna eriştiler. Onları el sanatları, Ebru Sanatı ve diğer sanat dallarıyla topluma el birliğiyle yeniden kazandırabilirsek sanırım ortak bir çabayla güzel bir iş başarmış oluruz" dedi.

        Sergiye Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz T Tipi Cezaevi yetkilileri, Arsuz Halk Eğitim Müdürü Hacer Baysal, Müdür yardımcıları Ali Keskiner, Ercan Yılmaz, Mehmet Zor ve davetliler katıldı.

        (MSM-Y)

        31.05.2017 13:57:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa