Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da 4 ilçeye 25 kilometrelik alt yapı yatırımı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Kavak, Havza, Ladik ve Asarcık ilçesine 1 yıl içinde 25 kilometre alt yapı yatırımı yaptıklarını açıkladı.

        SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu yaptığı açıklamada, Kavak, Havza, Ladik ve Asarcık İlçe Belediyeleri tarafından, 35-40 yıldan beri maddi imkansızlıklar sebebiyle yapılamayan ve eskiyen kanalizasyon şebeke hatlarını yenilediklerini belirtti.

        Kavak, Havza, Ladik ve Asarcık ilçe merkezlerindeki altyapı çalışmalarına ise 7 milyon lira harcama yaptıklarına dikkat çeken Kamil Demircioğlu, "1 yıl içinde Kavak, Havza, Ladik ve Asarcık ilçe merkezindeki alt yapı çalışmalarına 19 kilometre kanalizasyon ve 6 kilometre yağmur suyu olmak üzere toplam 25 kilometre alt yapı yatırımı yapıldı. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kavak, Havza, Ladik ve Asarcık ilçelerinde alt yapı çalışmalarına bu yıl da devam ediyor" dedi.

        Kavak ilçe merkezinin, yüzde 60'ının alt yapısını tamamladıklarını vurgulayan Demircioğlu, "Kavak ilçe merkezinde 5 kilometre kanalizasyon hattı ve 5 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere 10 kilometrelik alt yapı şebeke hattı tamamlandı. Bu alt yapı yatırımlarına 2 milyon lira harcama yapıldı. Havza ilçe merkezinde 7,5 kilometre kanalizasyon hattı ve 1 kilometre de yağmur suyu hattı olmak üzere 8,5 kilometre şebeke hattı döşendi. İlçe merkezinde yapılan alt yapı çalışmalarına da 2 milyon 500 bin lira harcama yapıldı. Havza ilçe merkezinin, kanalizasyon şebeke hattının yüzde 95 yenilendi" diye konuştu.

        Ladik ilçe merkezinin, kanalizasyon şebeke hattının yüzde 75'inin tamamlandığını kaydeden Kamil Demircioğlu, şunları söyledi: "Ladik ilçe merkezinde 2016 yılında 5,4 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. Ladik ilçe merkezinin kanalizasyon şebeke hattına, 1 milyon 500 bin lira harcama yapıldı. Asarcık ilçe merkezinde ise 1,1 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. İlçe merkezinde 1 milyon liralık alt yapı yatırımı yapıldı. Asarcık ilçesinin merkezinde kanalizasyon hattının yüzde 90'ını SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan proje ile yenilendi."

        Öte yandan SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Adem Özkan ve Güney Bölgesi Ana Kontrolörü İnşaat Mühendisi Atilla Akın ile birlikte, Kavak ve Havza ilçesinde incelemelerde bulunarak, devam eden ve yapılacak olan alt yapı çalışmaları hakkında, yetkililerden bilgi aldı.

        (SAM-SLH-Y)

        31.05.2017 09:47:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa