Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehirden Ayvacık'a turistik tesis

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Anadolu'nun keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden 'Saklı Cennet' Ayvacık ilçesinin turizm potansiyelini artırmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, baraj gölü kenarına konuşlandırdığı iskele kafe ve restoranın yapımını tamamladı.

        Karadeniz'in en uzun baraj gölü ve yüzer adaları ile doğa harikası bir coğrafyaya sahip Ayvacık ilçesi, ortasından geçen Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Baraj Gölleri, yüzer adaları ve doğal güzellikleri ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Su sporlarından gençlik kamplarına, doğa yürüyüşlerinden yöresel lezzetlere, ormanlarla kaplı doğal manzarasından tarihi ve turistik mekânlarına kadar çok sayıdaki turizm potansiyeli, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve çalışmalarıyla artan oranda ilgi görüyor.

        Çok sayıda özel sektör yatırımcısının ilgisini çeken Ayvacık'ta turizmi canlandırmak ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hazırladığı Turizm Eylem Planı'nı başarıyla sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, planında yer alan 8 yatırımdan bir tanesini daha tamamladı. İlçenin Orhangazi Mahallesi baraj gölü kenarına turistik ve sportif amaçlı kullanılabilecek iskele, kafeterya ve restoran inşa eden belediye, hem tesisin tamamlanmasının hem de yatırımlarıyla Ayvacık'ın bölge turizminin önemli mekanlarından biri haline gelmesinin mutluluğunu yaşıyor.

        İskele Kafe & Restoran'ı panoramik göl turlarının yapıldığı iskelenin yanına inşa eden Büyükşehir Belediyesi, tamamı ahşap olan tesisi hizmete açtı. Tesiste sabah kahvaltısı, kebap ve pide çeşitleri, Yeşilırmak Yayın Balığı gibi özel spesiyal yöresel yemek tatları da sunulacak. Çevre düzenlemeleri ve çiçeklendirme çalışmalarıyla doğa ile iç içe bir ortam sunan tesiste göl balkonu dahil 150 kişi ağırlanabiliyor. Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurlarda da hizmet verecek otantik kafe restoranda 7 personel görev yapıyor.

        Ayvacık'ta planlanan yatırımları sırasıyla hayata geçirdiklerini ifade den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iskele kafe & restoranın tamamlandığını belirterek ilçe halkı ve turizmi için hayırlı olmasını temenni etti. "Turizmde gözbebeğimiz ilçelerimizden Ayvacık'ın doğal ve turistik potansiyelini yatırımlarımızla daha da artıracağız" diyen Başkan Yılmaz, "Restoran çok önemliydi. Yani her şeyiniz var ama bu potansiyelinizi, yöresel özelilerinizi sunamıyorsanız bir anlamı kalmıyor. Buradan hareketle gemimiz ile göl turları yaptığımız iskelenin yanına ahşaptan çok güzel ve otantik bir kafe restoran yaptık. Son derece şık ve kaliteli bir mekân oldu. Turizm için önemli bir işlev yerine getirecek. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

        İlçede planladıkları 8 önemli turizm yatırımın büyük bir kısmını tamamladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Ayvacık'ın turizmde hak ettiği yere geleceğini de sözlerine ekledi.

        (SAM-SLH-Y)

        29.05.2017 12:38:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa