Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlim Yayma Cemiyeti, İstanbul'un fethini kutladı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Şahin Demir

        KASTAMONU (İHA) - İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi ve Bozkurt İrtibat bürosu, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü nedeniyle Bozkurt Spor Salonunda 'Fetih 1453' programı düzenledi.

        Tarihçi Yazar Orhan Sancaktaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı programda İnebolu İmam Hatip Mehteran takımı, Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu öğrenciler İstanbul'un Fethini simgeleyen tiyatro gösterisi sundu. Yapılan konuşmalarda ilk olarak kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Bozkurt Temsilcisi Murat Gürsoy, İlim Yayma Cemiyetinin Bozkurt'ta 2014 yılında faaliyete başlayıp hızlı bir şekilde yol kat ettiklerini belirterek; "İlim Yayma Cemiyeti, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, Dinini ve siyasetini bilen, Vatanı ve Devleti için canla başla çalışan bir neslin yetişmesi için çaba sarf etmektedir" diye konuştu.

        Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Fatih Köse'de konuşmasında; İstanbul'un fethinin Kastamonu'dan başladığını belirtti. Köse; "İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han'ın dayısı Candaroğlu İsmail Bey Kastamonu beyiydi, Fatih Sultan Mehmet'in annesi Hatice Alime Hüma Hatun Devrekani Çayırcık'ta gelin olmuş, İstanbul'un fethi için Kastamonu Tosya ormanlarından kalaslar, Taşköprü'den urganlar ve Küre'den pirit madeni gitmiştir, o büyük toplar İstanbul'da dökülmüştür. İşte İstanbul'un fethi bunun için Kastamonu'dan başlar" dedi.

        Bozkurt Kaymakamı Murat Acar ise konuşmasında "Fatih'in bir İstanbul'u vardı bir hedefi vardı ya İstanbul beni alacak ya da ben İstanbul'u dedi ve çok büyük çaba sarf etti. Sonunda Peygamber efendimizin hadisine mazhar olan şehri fethederek onun hadisine mazhar olan komutan oldu. Özellikle genç arkadaşlarımıza ve anne babalara sesleniyorum. Vatana millete hayırlı bir birey olmayı hedeflemeli, bu yolda ilerlemeli ilerde ne olursak olalım doktor, mühendis, kaymakam, çiftçi, esnaf hiç fark etmez. Asıl nokta vatana millete hayırlı bir birey olmasıdır. Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi, Yavuz Sultan Selim, Mustafa Kemal Atatürk bizim atalarımız, dedelerimiz. Onlardaki ruh onlardaki bu asalet bizde de var. Tek yapmamız gereken bu ruhu ortaya çıkarmak ve diri tutmak. Onların yaptıklarının hakkını vermek ve vatana millete hayırlı birer evlat olmaktır. Özellikle Kastamonu bu noktada kredisi çok fazla olan bir şehrimiz, İstanbul'un fethinde, Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de en öne koşan, en fazla kayıp veren şehirlerimizden biri Kastamonu'dur. O yüzden bundan sonra Kastamonu'nun, Bozkurt'un bundan sonra bende ayrı bir yeri olacak" dedi.

        Fetih programına, Bozkurt Kaymakamı Murat Acar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Abana Belediye başkan vekili Altan Erdoğan, AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Mehmet Balta, MHP Bozkurt İlçe Başkanı İbrahim Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

        (İBD-OA-Y)

        28.05.2017 10:52:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa