Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yapı malzemeleri laboratuvarı hizmete açıldı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde oluşturulan yapı malzemeleri laboratuvarı hizmete açıldı.

        Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü binasında oluşturulan yapı malzemeleri laboratuvarı , Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Kopmaz, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, öğretim üyeleri, sektör firmalarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı törenle hizmete açıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni açılan laboratuvarın hayırlı olmasını dileyerek, üniversite olarak buraya 700 bin lira destek verdiklerini hatırlattı. Ulcay, "Bunu yaparken de karlı bir yatırım olacağını düşünerek yaptık. Üniversitede yapılan çalışmaların ilgili sektörlerde yansımasının mutlaka görülmesi lazım. Bunun da ekonomiye katkı koyacak şekilde olması gerekir" dedi.

        Ulcay, dünya üniversiteleri ile rekabet için, "Her şeyi devlet yapsın, eskirse yenilesin mantığını terk etmek gerekiyor. Biz çalışacağız, kazanacağız, yenileyeceğiz. Devletin hazinesi sonsuz değil, ancak böyle yaparsak kazanabiliriz" şeklinde konuştu.

        Özellikle genç akademisyenlerin ve öğrencilerin, rekabetçi ortamda ayakta kalabilmek için mücadeleyi öğrenmeleri gerektiğini belirten Ulcay, "Üniversitelerimiz de özel sektör mantığıyla çalıştığı sürece bir adım ileri gidebilir. Akademisyen arkadaşlarımızın ilgili sektörlerle ortak projeler yapmaları lazım. Aksi takdirde sadece kendimizi kandırırız. Şu anda açılışını yaptığımız laboratuvar, sektörle ortak projelerin yapılacağı önemli bir laboratuvar olacaktır" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından laboratuvarın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi ve yapı malzemeleri laboratuvarının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve beraberindekiler, laboratuvardaki test cihazları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

        Açılan laboratuvarda, TS EN normlarına ve ISO 9001: 2008 kalite standartlarına uygun olarak agrega deneyleri, çimento, harç, beton, tuğla, kiremit, ahşap gibi 108 çeşit yapı malzemesinin test ve analizi yapılabiliyor. Laboratuvar kamu ve özel sektöre de hizmet verecek.

        (AF-BA-Y)

        27.05.2017 13:26:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa