Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunusemre'de Ramazan dopdolu geçecek

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'da binlerce vatandaşı kuracağı iftar sofralarında ağırlayacak. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki temasına da atıfta bulunarak "Bu mübarek ayda can taşıyan her varlığın üzerimizde hakkı olduğunu unutmayalım" mesajını verdi.

        Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ın adına yaraşır şekilde yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Yunusemre Belediyesi'nin iftar sofrası 30 Mayıs Salı akşamından itibaren Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kurulacak. Ramazan ayı boyunca konserler ve ilahi dinletileri, tiyatro oyunları ve çeşitli gösteriler de bu alanda gerçekleştirilecek.

        Coşkun Sabah, Ceceli ve Baha Manisalılar ile buluşacak

        Ramazan etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Coşkun Sabah, Genç jenerasyonun idolü Mustafa Ceceli ve duygusal parçalarıyla beğeni toplayan pop sanatçısı Baha başta olmak üzere birçok başarılı sanatçı Yunusemreliler ile buluşacak. Yine Türk dünyasının yakından tanıdığı Dombra şarkısının yazarı Arslanbek Sultanbekov ve çeşitli Türki Cumhuriyetlerden sanatçıların oluşturduğu Yesevi Topluluğu da Ramazan'da sahne alacak. Türk edebiyatına farklı bir soluk getiren genç şair ve yazarlardan Kahraman Tazeoğlu da etkinlikler kapsamında okuyucusuyla buluşacak. Her yıl olduğu gibi kırsal mahallelerde de iftar programları düzenlenecek. Başkan Çerçi 17 mahallede vatandaşlarla iftar sofrasında biraraya gelecek.

        'Her canın üzerimizde hakkı var'

        Manisalılar'ın Ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu ayın rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Başkan Çerçi, "Yüce Allah'ın inayetiyle bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ayın sultanı olan Ramazan, İslâm âleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret günleridir. Bu mübarek ayda dargınlıklar unutulur; kardeşlik duyguları ve paylaşımlar artar. Unutulmamalıdır ki can taşıyan her varlığın üzerimizde hakkı var. Bu bilinçle hareket ederek komşumuzu, yoksulumuzu, büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret edelim. Sokak hayvanlarımızı unutmayalım. Onlara da biraz yiyecek, bir kap su verelim. Yunusemre Belediyesi olarak böylesi kutsal bir ayda birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına inandığımız programlar hazırladık" diye konuştu.

        Her gün bin 500 kişiye iftar verilecek

        Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan iftar programlarında her gün yaklaşık bin 500 kişiyi iftarda ağırlamaya hazırlandıklarını belirtirken; etkinliklere tüm Manisalılar'ı davet etti. Başkan Mehmet Çerçi, "Bu mübarek ayda iftar soframızı Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kuracağız. Ayrıca 17 kırsal mahallemizde vatandaşlarımızla iftar sofrasında biraraya geleceğiz. Bu mahallelerde de programlarımız bitince kırsal mahallelerimizin hepsinde iftar yapmış olacağız. Ramazan ayı münasebetiyle camilerde başlatılan temizlik ve yıkama çalışmalarımızı da tamamladık. Bunun yanı sıra camilerimizin bazı mevcut ihtiyaçlarını da belediye olarak elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha temiz ve ferah ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmelerini arzu ediyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hayırseverlerimizle birlikte erzak yardımında bulunacağız. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerimize 1 hafta içerisinde erzaklarını ulaştıracağız. Bu yıl hayırseverlerimizin de katkısıyla yaklaşık 10 bin erzak kolisi dağıtmayı hedefliyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da vatandaşlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Tevbelerin geri çevrilmediği rahmet ve mağfiret yüklü Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

        (SC-Y)

        27.05.2017 11:50:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa