Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Çocuk ve Suç' kavramı KOÜ'de ele alındı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Üniversitesi psikolojik danışma ve rehberlik topluluğunun düzenlediği "Çocuk ve Suç" konulu panel üniversitenin konferans salonunda gerçekleşti.

        Çocuk yaştaki bireylerin suça karışma nedenleri ve çözümleri Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen panelde ele alındı. Panelde söz alan ve suça karışan 18 yaş altındaki bireylerin kanunlara göre çocuk olduklarını dile getiren avukat Necla Acar, "18 yaş altındaki bireyler kanunlara göre çocuktur. Bu nedenle yetişkin bireyler için kullanılan 'tutuklu' kavramından ziyade 'suça sürüklenen, itilen çocuk' kavramının yaygınlaşması gerekiyor" dedi.

        Daha sonra söz alan Kocaeli Kampüs Cezaevlerinde suça sürüklenen çocuklar ve aileleri ile çalışan psikolog Sinem Çetin ise, "İnfaz süresindeki çocukların iyileştirme faaliyetleri ceza infaz kurumlarındaki modernleşmeye paralel olarak başta üniversiteler, baro, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle gerçekleştirmesi gerekiyor. Suça sürüklenen çocukların tutukluluk sürelerinde psiko-sosyal durumlarının göz önünde bulundurulması gerekiyor" diye konuştu.

        Panelde Uzman psikolog Çetin, iyileştirme ve rehabilite çalışmaları kapsamında Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün Ardıç psikososyal programları, S.A.M.B.A. (Sigara alkol ve madde bağımlılığı müdahale programları) ve B.İ.S.İ.S. (Bireysel ihtiyaç sistemi ve iyileştirme sisteminin) risk ve ihtiyaç analizi değerlendirme programlarını öğretim üyeleri ve öğrencilere tanıttı.

        Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubede görevli sosyal hizmet uzmanı Nalan Duruşan ise çocukları suça iten nedenleri, ergenlik dönemi özellikleri ile aile iletişim modellerinin önemine değindi.

        (İG-GY-Y)

        26.05.2017 15:48:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa