Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Macaristan'da e-ticaret eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Mobil A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu Kümülatif E-Ticaret Uygulamaları isimli Avrupa Birliği Erasmus+ projesi çerçevesinde staj faaliyeti için yurt dışına giden öğrenciler Adana'ya döndü.

        Proje kapsamında Mobil A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 10 öğrenci, 2 öğretmen, proje ortaklarından ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 6 öğrenci, 1 öğretmen, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 4 öğrenci Macaristan'ın Budapeşte şehrine giderek 3 haftalık staj faaliyetlerini tamamladı.

        Proje hakkında bilgi veren Mobil A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Gürdün, E-Ticaret konusuna mesleki eğitim içerisinde gereği kadar yer verilmemesi nedeniyle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu anlamda mesleki eğitimimiz içinde E-Ticaret eğitimine yer verilmesi için bağlı olduğumuz üst kurumlara E- Ticaret ile ilgili eğitim içeriği ve mesleki eğitim raporlamalarının gönderilerek ülkemiz eğitim sistemine katkı sağlanabilecektir. Bu sayede Proje konumuz ile ilgili tüm alanlara da E-Ticaret olgusuna yer verilecek, bu alanların mesleki eğitim programına rehberlik edilebilecek, alanların programları günümüz şartlarına göre düzenlenerek kaliteli hale gelmesi mümkün olabilecektir" dedi.

        Projenin ortaklarından ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Özen ise, E-Ticaretin önemine vurgu yaparak, projenin öğrenciler için çok faydalı olduğunu kaydetti. Önümüzdeki yıllarda da benzer proje faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirten Özen, "Bu tür projelere ilgi gösterdiğimizi sıkça belirtmekteyiz. Ortaklığını yapmış olduğumuz böyle bir projenin öğrencilerimize çok şey kattığını düşünüyorum" diye konuştu.

        Proje ortaklarından olan Cumhuriyet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Ağırman da, bu proje sayesinde öğrencilerin E-Ticaret konusundaki bilgi ve becerilerini arttırdıklarını ifade ederek, "Aynı zamanda öğrenciler farklı bir kültürü görme ve tanıma imkanına da sahip olmuşlardır" dedi.

        Proje katılımcıları okullarında düzenlenen törenlerle sertifikalarını okul müdürleri ve öğretmenlerinden aldılar.

        (ELF-Y)

        26.05.2017 15:34:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa