Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta lise öğrencilerinden resim sergisi

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta lise öğrencileri yıl boyunca yaptıkları resimleri açtıkları sergiyle görücüye çıkardı.

        Tokat Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca resim derslerinde yapmış oldukları resimlerini bir alışveriş merkezinde açmış oldukları sergiyle vatandaşların beğenisine sundu. Eserler arasında Ömer Halisdemir, Bob Marley gibi tanınan isimlerle birlikte öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak ortaya çıkardığı portre çalışmalarının çokluğu dikkat çekti.

        Atatürk Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Ebru Baykal, sergide akrilik tuval, yağlı boya ve karakalem gibi birçok kategoride tamamlanmış 144 resmin şovalelerde yer bulduğunu söyledi. Resim saatinin haftada 1 saat olduğuna da dikkat çeken ve öğrencilerin çalışmalarına açtıkları destekleme kurslarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Baykal,"71 öğrencimizin eserini bugün burada sergiliyoruz. Gençlerimiz yıl boyunca ortaya çıkardıkları eserleri burada diğer insanlarla paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bilindiği gibi resim saati okullarımıza haftada bir saat. Resim yapmaya devam etmek isteyen öğrencilerimizden gelen talep üzerine destekleme kursları açtık. Bütün yıl hafta sonları gönüllü olarak okulumuza gelerek resimlerini yapmaya devam ettiler. Biz de okulumuz olarak onların göstermiş olduğu bu emeği ve bu sanatta geldikleri noktayı tüm vatandaşlarımızla paylaşmak istedik ve bu sergiyi açtık" dedi.

        Sergi 28 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacak.

        (DEE-UY-Y-)

        26.05.2017 13:25:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa