Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke'de kadınların el emekleri enerjiye dönüştü

        - Kadınların el emeklerinden elde edilen gelirle şarj ünitesi kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Levent Tuncer

        AYDIN (İHA) - Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde el emeği pazarı açmış, buradan elde edecekleri gelirle şarj ünitesi kazandırmayı hedeflemişlerdi. Sökeli kadınlar bu hedeflerine ulaşmayı başardı. Güneş enerjisi ile çalışan telefon şarj ünitesi Belediye meydanına kuruldu.

        Kadınların el emeği pazarından elde ettikleri gelir ve Söke Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan şarj ünitesinin belediye meydanına montajı yapıldı. Vatandaşlar telefonları şarj olurken, bir yanda da ünitede dinlenme fırsatı bulacaklar. Bir başka şarj ünitesinin Söke İşletme Fakültesi önüne de yapılacağı ifade edildi.

        "Kadın Emeği Güneş Enerjisiyle Birleşti" sloganı ile projelerini geliştiren ve gerçekleştiren Sökeli kadınlar haklı bir mutluluk yaşıyor. Söke Kadın Meclisi Başkanı Güler Nalbant; "Güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonunu Sökemize kazandırdık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan ise; "Kadın Meclisimizin katkılarıyla gerçekleştirilen şarj ünitesi Söke Belediye Meydanında hizmete girdi. Bu projemize başından itibaren destek veren Söke Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Toyran'a ve belediyenin destek veren şantiye ve ar-ge birimlerine teşekkür ediyoruz. Kent Konseylerinin en önemli özelliği olan 'Yönetişim' kavramının güzel örneklerini Sayın Belediye Başkanımızla yaşamanın keyfini çıkarıyoruz" dedi.

        (LT-MB-Y)

        24.05.2017 16:30:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa