Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenyurt'ta Ramazan ayında gönül sofraları açılacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ramazan hazırlıklarını tamamlayan Esenyurt Belediyesi, binlerce vatandaşı gönül sofralarında ağırlayacak.

        11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için hazırlıklarını tamamlayan Esenyurt Belediyesi bu yıl da yoğun bir Ramazan programı organize edecek. Sokak iftarlarında lokmaların paylaşılacağı, iftar sonrası çocukların ve vatandaşların sahura kadar dinlenip eğlenebileceği etkinliklerde Ramazan ayının maneviyatı anlatılacak

        Ramazan etkinlikleri için Esenyurt Gaziler Şehir Parkı'nda Osmanlının gelenekleri ve mimarisine uygun Ramazan Çarşısı konsepti hazırlanıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar sofralarında binlerce vatandaş ile birlikte oruç açacak.

        Ramazan eğlence ve alışveriş etkinlik alanında çarşı konseptine uygun giyim, gıda, dondurma, Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti gibi Osmanlı dönemine ait gelenekler yaşatılacak. Etkinlik alanında kurulacak dev sahne düzeni ile Esenyurtlu ve İstanbullu vatandaşlar; Ramazan ayını birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, sohbetler tiyatro gösterileri, tasavvuf müzikleri, Meddah, Hacivat-Karagöz orta oyunlarının ve geleneksel Ramazan söyleşileri ile davam edecek.

        Sokaklarda gönül sofraları açılacak

        Esenyurt'ta Ramazan ayında birbirinden ünlü tasavvuf sanatçıları ve ilahiyatçıların yanı sıra konserleri ile ünlü isimler, sahne alarak vatandaşlara keyifli bir Ramazan yaşatacaklar. Cumhuriyet Meydanı'nda ise gönül sofrasında oruçlar açılarak, ilçemizin her gün farklı bir noktasında binlerce kişiyle, 11 ayın sultanı Ramazan'ı birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşama imkanı bulacak. Ayrıca, ilçede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere her gün sıcak yemek ve Ramazan kumanyası adreslerine teslim edilecek.

        "Kültürümüze katkı sağlamaya gayret ediyoruz"

        Esenyurtlu vatandaşları Ramazan etkinliklerine davet eden Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Manevi duyguların zirveye ulaştığı, insanlar arasında iyilik ve güzelliğin yoğun olarak paylaşıldığı Ramazan-ı Şerif'e ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi niyet ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği bu günlerin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.

        "İnsanları birbirine yaklaştıran ve aynı duygularda buluşturan, mübarek bu zaman diliminde, düzenlediğimiz programlarla geçmişten gelen kültürümüze katkı sağlamaya gayret ediyoruz" diyen Başkan Kadıoğlu, milletin dirliğini, birlik ve beraberliğini güçlendirilmesi için insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olan Ramazan ayının öneminin bilinmesini ve anlatılması gerektiğinin önemini anlattı.

        (HB-HA-Y)

        23.05.2017 15:32:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa