Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Acısu hafta sonu şenlendi

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde 26. Uluslararası Şalpazarı Acısu Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Şenliği yapıldı.

        Şalpazarı ilçesinde yaz aylarının başlaması ile yörede yaygın olarak düzenlenen yayla şenliklerin ilki olan 26. Uluslararası Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği yapıldı.

        İlk defa uluslararası boyutta düzenlenen şenlik bu yıl "Uluslararası Bahar Bayramı ve Hıdrellez Şenliği" adı altında gerçekleşti. Kültürel ve yöresel boyutlarının ön plana çıkarılması için düzenlenen festivale Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Yöresel sanatçıların yer aldığı ve sabahın erken saatlerinde dolmaya başlayan şenlik, alanın girişinde temsili yayla göçünün canlandırılmasıyla başladı. Yaylaya çıkan ineklerin gelin gibi süslenmesi ve yöresel sanatçıların horon halkası eşliğinde protokol katılımıyla alana doğru ilerlemesiyle başlayan şenlik akşam saatlerinde sona erdi.

        (OK-ÖS-Y)

        22.05.2017 10:10:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa