Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakamdan Alibeyoğlu'ndan engelli vatandaşa yardım

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, engelli vatandaşlara yardım eli uzattı.

        Güroymak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, ilçede önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 7 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye ve elektrikli bisiklet alındı. Hükümet konağı bahçesinde aileleriyle birlikte gelen engellilerle tek tek ilgilenen Alibeyoğlu, vatandaşların akülü tekerlekli sandalyelere binmelerine yardım etti. Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Alibeyoğlu, ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Alibeyoğlu, "İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirerek konuyu mütevelli heyeti gündemine getirdik. Aldığımız olumlu karar doğrultusunda ilçemizde tekerlekli araç kullanma konusunda sağlık raporu olan vatandaşımızı tespit ederek araç alımlarımızı gerçekleştirdik. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Belediye olarak kullanım alanları için ne gerekiyorsa yapılacaktır" dedi.

        Törenle hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeleri teslim alan engelli vatandaşlar ise, Alibeyoğlu'na teşekkür ettiler. İlk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan doğuştan bedensel engelli 10 yaşındaki Melikcan Tuldak da, duygulu anlar yaşadı.

        Yeni tekerlekli sandalyesi sayesinde artık dışarıya çıkabileceğini dile getiren Cihan Özdil de, "50 yaşındayım. Sürekli evde kapalı kaldım, hayatımdan bir şey anlamadım. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim, hapis olduğum kafesten çıkabileceğim ve kuşlar gibi özgür olacağım. Çok mutluyum" diye konuştu.

        (GO-MSA-Y)

        12.05.2017 16:09:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa