Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahalle komiteleri Türkiye'ye örnek oluyor

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurdukları mahalle komitelerinin örnek olmaya devam ettiğini söyledi.

        Nilüfer Kent Konseyi 16. olağan genel kurulu, yönerge ve tüzük değişikliği gündemiyle toplandı. Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'ndeki toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, mahalle komitelerinin başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Mustafa Bozbey, mahalle komitelerinin önemine işaret ederek, "Mahalle komiteleri ş uanda Türkiye'de izlenen ve örnek alınan bir sistem. İnanıyorum ki en yakın zamanda yerel yönetimlerle ilgili yapılacak bir düzenlemeyle yasalara geçecek ve Türkiye'de uygulamaya konulacak. İçişleri Bakanlığı bizden bilgi ve sonuçları istiyor. Biz de paylaşıyoruz" dedi.

        Bozbey, "Maksadımız, herkesin mahallesinde söz sahibi olması, öncelikleri belirleyen bir seviyede olması. Aynı zamanda mahallesine sahip çıkan, proje üreten bir anlayışta olmasıdır. Mahalle komiteleri, mahallelerindeki önemli sorunları proje haline getirerek, Nilüfer Belediye Meclisi'nin bütçe dönemlerinde bu projeyi bütçeye sokabilmesi için sunacak ve meclis üyeleri üzerindeki etkinliğini de orada ortaya koyacak" dedi.

        Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de, "Çalışmalarımızı sürdürürken, daha ileri seviyeye ulaşmak için düzenlemeler yapılması gerektiğini düşündük. "Mahalle komiteleri, çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biridir. Türkiye'nin dört bir yanından mahalle komiteleri projemize yoğun ilgi var. Bütün bunlara rağmen bazı eksiklikler olabilir. Bizler de kendimizi geliştirme ihtiyacı duyduk. Bunu da kentliyle birlikte aşacağımıza her zaman inandık. Yönergelerimizin revize edilmiş halini gözden geçirmek istedik. Yapılan revizeyle yönergelerin daha anlaşılır olmasını sağladığımızı düşünüyorum" dedi.

        (MŞ)

        12.05.2017 16:02:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa