Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ramazan yufkaları açılmaya başlandı

        (Fotoğraflı)

        Fikret Bıyık

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Espiye ilçesinde Ramazan yufkaları açılmaya başladı.

        Espiye'de her Ramazan ayı öncesi olduğu gibi bu Ramazan öncesinde de ateşler yakıldı, hamurlar yoğrulup yufkalar hazırlanmaya başlandı. Hatice Kürtün ve Ayşe Yıldırım yufka açma işini her yıl yaptıklarını söyledi. Kürtün "Böyle ev hanımları birbirimize yardım ederek her yıl yufka açıyoruz. Çünkü yufkamız Ramazan ayında özellikle sahur için ve fındık toplama döneminde biz ev hanımları için oldukça pratik ve lezzetli bir yiyecek oluyor" dedi.

        Açtıkları yufka ile böreğin her çeşidini yaptıklarını ifade eden Kürtün "Ramazan ayı öncesi her yıl birkaç günümüzü yufka açarak geçiriyoruz. Bayan arkadaşlar ile imece usulü Ramazan aylarının

        vazgeçilmezi yufkaları hazırlıyoruz. Ramazan ayının başlamasına 15 gün kaldı. Yufka, Ramazan'da iftar ve sahurların vazgeçilmezlerindendir. Hemen hemen bütün evlerde yufka açılıyor. Sofralarımızdan Ramazan ayı boyunca yufka eksik olmaz. Bu nedenle 5-6 komşu bir araya gelerek imece usulü yufka açıyoruz. Bu yıl yufkayı biraz daha fazla açmaya gayret ediyoruz. Çünkü Ramazan'dan sonra fındık mevsimi de başlayacak. Fındık ayında da yufka sıklıkla tüketilir" şeklinde konuştu.

        (FB-ÖS-Y)

        12.05.2017 11:28:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa