Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Kayseri'de açıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Ali Göç

        KAYSERİ (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen 'Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi' açıldı.

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde açılan sergiye, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ve davetliler katıldı. sergi hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Sergimizin amacı, Türkiye çapında kaybolan sanatları ortaya çıkarmak ve bu değerleri de tanıtmaktır. Sergilenen eserler ülkemizdeki en orjinal ve kayıp olmaya yüz tutan eserlerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu eserlerin çok özellikli olanlarını topluyor. Bizde bunu genel müdürlüğümüzden talep ettik ve bu el sanatlarını şehrimizle buluşturmak istedik. Bu eserler hem sanatçılarımızın ufkunu geliştirir hem de kültürel varlığımız olan bu el sanatlarımızı hemşerilerimiz ile buluşturmak için bu sergiyi düzenledik" ifadelerini kullandı.

        Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi 1 hafta boyunca açık kalacak.

        (AG-SK)

        28.04.2017 16:14:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa